Voľbou šiat aj doplnkov dámy na Českom levovi poslali jasný odkaz: Podporujeme Ukrajinu

Udeľovanie cien Český lev sa u našich susedov nieslo v znamení podpory Ukrajine. Mnohé dámy aktuálnej situácii prispôsobili aj svoje slávnostné róby, zdobili ich doplnky vo farbách žltej a modrej.

06.03.2022 09:07
666547201 Foto:
Jitka Čvančarová na cenách Český lev - modrú róbu doplnila stužkami a brošňou vo farbách ukrajinskej vlajky.
debata (2)

Slávnostné odovzdávanie cien vysielala naživo Česká televízia. Moderátor večera, herec a režisér Jiří Havelka v úvode ceremoniálu vyzval publikum na potlesk za Ukrajinu.

"Ukrajina bojuje proti ruskej agresii. Vojaci bojujú aj za nás… Sú to učitelia, lekári aj filmári,“ uviedol s tým, že po celú dobu priameho prenosu bude možnosť prispievať na humanitárnu zbierku v prospech napadnutej krajiny. Za zbierkou stojí organizácia Člověk v tísni. Vyzbieralo sa zatiaľ 1,16 miliardy českých korún a počas udeľovania Českých levov na konto pribudlo ďalších viac ako päť miliónov korún. Na pódiu v úvode takisto uviedol, že tradičná recepcia po udeľovaní cien je zrušená a suma na ňu určená putuje na konto organizácie Člověk v tísni.

Olga Lounová na udeľovaní cien Český lev. Foto: Profimedia
Olga Lounová Olga Lounová na udeľovaní cien Český lev.

Ukrajinu podporili voľbou šiat či doplnkov aj mnohé herečky českej scény. Jitka Čvančarová „oprášila“ róbu, v ktorej sa predviedla na festivale v Karlových Varoch, ktorá mala modrú farbu. Išlo o model slovenského dizajnéra Borisa Hanečku, ktorý doplnila modro-žltou stužkou na ruke či brošňou vo farbách ukrajinskej vlajky.

Eva Josefíkov na udeľovaní cien Český lev.
Aňa Geislerová na udeľovaní cien Český lev.
+5Ocenená herečka Antonie Formanová na udeľovaní...

Na modro-žltú kombinácii stavila aj ocenená herečka Antonie Formanová, ktorá získala počas večera sošku za výkon vo filme Okupace. Tmavovláska prišla na červený koberec v modrej róbe, ktorú dopĺňali žlté topánky.

Zatopek1 Čítajte viac České levy ovládol Zátopek. Filmári vzdali hold Ukrajine

Na žlto-modrú kombináciu stavila aj herečka Olga Lounová, ktorá dorazila do Dvořákovej siene pražského Rudolfina v šatách žltej farby, ktoré doplnila modrým opaskom.

Anna „Aňa“ Geislerová, Václav Neužil na cenách... Foto: Profimedia
666547228 Anna „Aňa“ Geislerová, Václav Neužil na cenách Český lev.

Ďalšie dámy svoje róby ozdobili brošňami či stužkami vo farbách ukrajinskej vlajky, prípadne zvolili kabelky v tejto farebnej dvoj-kombinácii – medzi nimi boli Dagmar Havlová, herečky Jana Plodková, Aňa Geislerová, Eva Josefíková a mnohé ďalšie. Obleky si odznakmi vo farbách žlto-modrej ozdobili aj prítomní herci – Václav Kopta, Bolek Polívka, Václav Neužil a ďalší (galéria vyššie).

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Český lev #Dagmar Havlová #Jitka Čvančarová #vojna na Ukrajine

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...