Móda BAFTA: Gaga v 50 metroch zamatu, Emma Watson odvážna a Salma? Slávny výstrih nechýba

V jednej často Európy zúri vojna, ale to filmové podujatia nezastaví. Ani také veľkolepé večery ako sú filmové ceny BAFTA. V Londýne sa konal už ich 75. ročník, nabitý hviezdami z domáceho prostredia, ale aj spoza veľkej mláky.

13.03.2022 21:04 , aktualizované: 14.03.2022 00:46
Lady Gaga Foto:
Speváčka a herečka Lady Gaga pózuje fotografom v kreácii Ralph Lauren.
debata (2)

Slávnostné vyhlásenie cien BAFTA sa považuje za vôbec najdôležitejší večer pred každoročným vyhlásením Oscarov – mená víťazov totiž veľmi často kopírujú aj tie, ktoré potom odznejú o niekoľko dní či týždňov neskôr. Či sa tak stane aj tento rok, uvidíme už v závere marca. Pri nedeľňajšom gala BAFTA však nemožno opomenúť ani módu prítomných. Je to večer veľkolepý a pompézny, to isté platí aj pre oblečenie pozvaných hviezd. Ktoré žiarili tento rok?

Herečka Salma Hayek zvolila na slávnostný večer...
Herečka Haley Bennett v kreácii Valentino Haute...
+22Herečka a speváčka Clara Amfo v kreácii...

Priletela z USA a vzala večer BAFTA doslova útokom – reč je o speváčke a herečke Lady Gaga, ktorá je povestná tým, že sa na podobných podujatiach vyparádi doslova na „možné maximum“. Jej tohtoročná voľba padla na róbu so smaragdovozeleným odtieňom. Model zo zamatu a hodvábu vytvorili v ateliéri Ralph Lauren a jeho ušitie vraj zabralo 150 hodín ručnej práce. Použitých bolo päťdesiat metrov látky. Gaga sa pritom pred objektívy postavili aj na poriadne vysokých podpätkoch a v rukách spôsobne prezentovala kabelku zdobenú pštroším perím.

zväčšiť Herečka Salma Hayek zvolila na slávnostný večer... Foto: Vianney Le Caer
Salma Hayek Herečka Salma Hayek zvolila na slávnostný večer zamatový model Gucci.

Zamatové matno-lesklé tóny patrili tento rok k používaným – na fialový tón šiat zo zamatu zdobených čipkou v dekolte aj rozparku stavila herečka Salma Hayek, mimochodom kolegyňa Lady Gaga z filmového hitu Klan Gucci. Hayek predviedla svoj bujný dekolt a nestarnúci pôvab. Medzi mladšími kolegyňami pôsobila skôr ako ich rovesníčka, než ako dáma, ktorá oslávila pred pár mesiacmi 55. narodeniny.

Lady Gaga Čítajte viac Móda SAG: Gaga ako anjelska Venuša, Selena dramatická, Salma opäť zvýraznila kypré tvary

Do tretice voľba na zamatový materiál padla v prípade šiat nominovanej herečky s írskymi koreňmi Catriony Balfeovej. Hrdinka seriálového hitu The Outlander mala na sebe róbu z dielne Armani Privé a vyzerala naozaj úchvatne, mala v sebe punc starosvetskej elegancie, no pritom pôsobila veľmi dramaticky a ako femme fatale.

zväčšiť Herečka Emma Watson pózuje fotografom na 75.... Foto: Vianney Le Caer
Emma Watson Herečka Emma Watson pózuje fotografom na 75. ročníku vyhlásenia cien Britskej filmovej akadémie.

Medzi domácimi hviezdami nezostala prehliadnutá ani herečka Emma Watson. Niekdajšia hviezda harrypotterovskej ságy prekvapila aj úpravou – k sexy čierno-bielemu modelu šiat totiž zvolila pomerne extravagantný účes s vlasmi rozdelenými na cestičku a namokro uhladenými do strán. V čiernej róbe s tylovou sukňou (tematicky veľmi podobnej kreácii ako mala Watsonová) sa objavila aj herečka Daisy Ridley, jej model vznikol v ateliéri Vivienne Westwood.

zväčšiť Herečka Ariana DeBose pózuje fotografom v... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Ariana DeBose Herečka Ariana DeBose pózuje fotografom v kreácii Oscar de la Renta.

Hoci sa zdalo, že v nedeľňajší večer prevláda čierna farba – stavili na ňu aj ďalšie hviezdy ako Lashana Lynch (Prada), Millie Bobby Brown (šaty Louis Vuitton) či Jessie Buckley (nohavicový overal Alexander McQueen) – objavil sa aj dotyk farieb. Ten predviedla napríklad ocenená Ariana DeBose – v žiarivých žltých šatách s červenou kvetinovou aplikáciou od Oscar de la Renta.

Video
VIDEO: Červený koberec cien BAFTA 2022.

Z rovnakého ateliéru pochádzala aj bohatým florálnym motívom potlačená kreácia tínedžerskej herečky Millicent Simmondsovej. Na tóny off-white bielej potom stavila napríklad herečka Sienna Miller (oblečená v róbe Gucci) ale tiež napríklad nórska herečka Renata Reinsve. Viac módy si pozrite v našej bohatej galérii.

Herečka Salma Hayek zvolila na slávnostný večer...
Herečka Haley Bennett v kreácii Valentino Haute...
+22Herečka a speváčka Clara Amfo v kreácii...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Lady Gaga #móda #Salma Hayek #červený koberec #BAFTA #Caitriona Balfe

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...