Toto je úsmev víťazstva! Angelina Jolie žiarila, podarilo sa jej to, o čo sa snaží roky

Spokojná, usmiata, rozžiarená a krásna - hollywoodska herečka a aktivistka Angelina Jolie sa v stredu popoludní v americkom Bielom dome stala jednou z hrdiniek výnimočného dňa. Aj vďaka nej sa podarilo znovu schváliť nové úpravy zákona na ochranu ženských obetí násilia.

17.03.2022 07:22
Angelina Jolie Foto: ,
Herečka a aktivistka Angelina Jolie príchádza na reautorizáciu deklarácie proti násiliu na ženách Violence Against Women Act vo Východnej miestnosti Bieleho domu vo Washingtone.
debata

„Je to osobné pre každého,“ povedala Jolie podľa NBC News. Hollywoodska hviezda, ktorá sa už roky realizuje aj ako špeciálna splnomocnenkyňa pre utečencov, roky presadzovala a lobovala za prepracovanú verziu zákona Violence Against Women Act – prelomového zákona z roku 1994, ktorý vytvoril grantové programy štátu na poskytovanie služieb a ubytovania obetiam zneužívania a školenia na zlepšenie reakcie právneho systému na domáce násilie.

Herečka a aktivistka Angelina Jolie vyzerala...
Herečka a aktivistka Angelina Jolie a jej dcéra...
+3Herečka a aktivistka Angelina Jolie prichádza...

Od svojho schválenia v polovici 90-tych rokov bol zákon trikrát obnovený, zakaždým so silnejšou ochranou obetí, no v roku 2018 jeho platnosť vypršala a aktivisti sa snažili o jeho ďalšie prepracovanie a znovu presadenie v americkom právnom systéme.

Music Sam Hunt Čítajte viac Neverník a dokonca násilník? Tehotná manželka country hviezdy šokuje dôvodmi rozvodu

„Každý, komu záleží na rodine, každý, komu záleží na deťoch, každý, komu záleží na vlastnej bezpečnosti a zdraví jeho komunity bude vďačný,“ vyhlásila Angelina Jolie ešte pred stredajšou návštevou Bieleho domu. "Myslím si, že táto krajina si neuvedomuje, aký vážny problém domáceho násilia a zneužívania detí skutočne má,“ komentovala tiež podľa NBCNews.com herečka.

zväčšiť Herečka a aktivistka Angelina Jolie a jej dcéra... Foto: SITA/AP, Patrick Semansky
Angelina Jolie a jej dcéra Zahara Jolie-Pitt Herečka a aktivistka Angelina Jolie a jej dcéra Zahara Jolie-Pitt zachytené objektívmi fotografov v Bielom dome.

Na stredajšom stretnutí v sídle amerického prezidenta Joea Bidena už herečka nechala bokom pripomínanie tvrdej reality a sústredila sa najmä na výnimočnosť a oslavy daného momentu. Celý čas sa spokojne usmievala a so záujmom počúvala aj príhovory, ktoré odzneli vo Východnej izbe Bieleho domu.

Jolieovú na slávnostné podujatie sprevádzala jej dcéra Zahara Jolie-Pitt a samotná herečka sa predviedla v elegantných šatách s pláštikom od značky Valentino.

VIDEO: Najslávnejšie hollywoodske páry: Brad a Jeniffer vs. Brad a Angelina

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zákon #Angelina Jolie #aktivisti #domáce násilie #Biely dom #mall.tv

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....