Móda z Krištáľového krídla: Hurajová s Ďurianovou nežné v bielej, antická Barteková a prekvapenie? Víťazka Vargová

Slávnostný galavečer cien Krištáľové krídlo spoločne s jeho hosťami, laureátmi a celým organizačným tímom v nedeľu večer zaplnil priestory Slovenského národného divadla v Bratislave. Nechýbala pri tom ani spoločenská móda.

21.03.2022 08:26
Katarína Srkala (vpravo) a garantka ceny... Foto:
Riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala (vpravo) a garantka ceny Krištáľové krídlo Danka Barteková - obe v róbach od Emy Klein.
debata (4)

Galavečer jubilejného 25. ročníka bol príležitosťou pre pozvaných hostí, aby opäť siahli do šatníkov, oslovili dizajnérov či skočili do požičovní spoločenských šiat. Výsledný dojem v prípade niekoľkých žien veľmi príjemne prekvapil, nechýbala však ani klasika, ktorú niektoré domáce osobnosti servírujú dlhé roky.

Garantka ceny Krištáľové krídlo Danka Barteková...
Dizajnér Boris Hanečka a jeho spolupracovníčka...
+61Herečka Michaela Čobejová.

Medzi pozvanými dámami v nedeľu večer dominovali výrazné farebné tóny modrej, modrozelenej a červenej, ktoré však doplnili aj telové tóny a, samozrejme, večerná klasika v podobe čiernej a flitrov. Možno aj preto však medzi tie najvýraznejšie vizuálne momenty patrili záblesky žiarivej bielej. Nežná, romantická, čistá a omladzujúca – farba, ktorá sa v mysli mnohých spája s nevestami, má dôležité miesto v spoločenskej móde a v nedeľu večer sa zaslúžila aj o tie „best“ (najlepšie) looky.

zväčšiť Herečka a moderátorka Lucia Hurajová stavila na... Foto: Peter Frolo
Lucia Hurajová Herečka a moderátorka Lucia Hurajová stavila na bielu kreáciu od Michaely Ľuptákovej.

Herečka a moderátorka Lucia Hurajová v kreácii bez ramienok od Michaely Ľuptákovej vyzerala očarujúco. Nápomocná v tomto prípade bola štíhla útla figúra, ktorá tak nechala vyniknúť objemnejšiu večernú sukňu aj aplikáciu akoby uviazanej mašle s uzlom v drieku. Zaujala štruktúra a vzor materiálu, hladký pás bieleho saténu v živôtiku však mohol byť o kúsok prepracovanejší.

Štefan Svitko Čítajte viac Rozdali Krištáľové krídla, cenu má Peter Bič Project či Svitko + pozrite si veľkú galériu známych tvárí

Krémové biele tóny zvolila na slávnostný večer aj ďalšia z tvárí jednotlivých vstupov – moderátorka Marianna Ďurianová. Jej elastický model s dlhými rukávmi a velúrovo-zamatovým dezénom sedel pekne na postave, jemne nariasené ramená ho patrične vyvažovali, náznak vlečky vzadu fungoval. Romantický look umocňovala aj čelenka vo vlasoch, pokazili ho však zbytočne umelo pôsobiace kučery vlasov, ich textúra by si žiadala viac prirodzenosti.

zväčšiť Moderátorka Marianna Ďurianová. Foto: Peter Frolo
Marianna Ďurianová Moderátorka Marianna Ďurianová.

Do tretice bola v bielej kreácii neprehliadnuteľná aj Soňa Michaláková, výtvarníčka a spolupracovníčka Borisa Hanečku, ktorý stál za autorstvom jej šiat. Tubový model s rukávmi otvorenými na ramenách a zdobenými Michalákovej autoskou potlačou bol elegantný a dokonale prepracovaný. Vyzeral doslova hollywoodsky.

zväčšiť Speváčka Monika Bagárová počas 25. ročníka... Foto: SITA, Jana Birošová
Monika Bagárová Speváčka Monika Bagárová počas 25. ročníka oceňovania najvýznamnejších osobností Slovenska za rok 2021 Kristáľové krídlo. V kreácii Poner.

Slovenský dizajn sa dostal ku slovu aj pri ďalších známych dámach. Výkonná riaditeľka ceny Krištáľové krídlo Katarína Srkala a garantka Danka Barteková sa nechali obliecť u dizajnérky Emy Klein. Bartekovej model v sýtej modrej farby na jedno rameno niesol v sebe antický nádych, jeho eleganciu umocňovala vlečka aj aranžovaný pruh látky na zadnej časti, ktorý vychádzal z ramena. Bartekovej odtieň svedčal a strih jej dodával na sošnosti.

Michaela Ľuptáková a Adriana Kučerová Čítajte viac Kučerová v kráľovskej modrej, Štefánková zvodná v červenom: Takto vznikajú ich šaty na Krištáľové krídlo!

Model Srkalovej nechal výraznejšie vyniknúť ramená a dekolt, ale zároveň mu nechýbala strihová prepracovanosť – šaty boli od pohľadu ušité veľmi precízne a ukážkovo sedeli na postave. Zaujímavosťou v rámci večera bola prítomnosť veľmi podobnej farby (so silnejším zeleným akcentom) aj na kreácii jednej z hviezd na pódiu – speváčky Moniky Bagárovej. Tá siahla po šatách na jedno rameno s balónovým rukávom a bálovou sukňou z ateliéru Poner.

Už spomenutá dizajnérka Michala Ľuptáková, ktorá sa postarala o večerný model Lucie Hurajovej, mala v rámci večera v ohni niekoľko želiezok. Obliekala totiž aj sopranistku Adrianu Kučerovú či moderátorku Janette Štefánkovú. V ich prípade išlo o klasiku, ktorá už roky vystihuje Ľuptákovej tvorbu – s jej silnými, ale aj slabšími stránkami.

Na akcii však nechýbali ani elegantné dámy v tmavých tónoch a jedno veľké prekvapenie večera – kto ním bol? Kliknite na ďalšiu stranu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Danka Barteková #červený koberec #Karin Haydu #Zuzana Ťapáková #Marianna Ďurianová #Lucia Hurajová #Krištáľové krídlo #Saša Gachulincová #Viktória Vargová

+ Nemeňte svoju rutinu, nie je pre vás vhodný čas na zmenu.
Rozvoj osobných zručností otvorí dvere k prosperite....

+ Nezhoršujte si zbytočne situáciu a nemyslite negatívne.
Tvrdo pracujte, odmeny na seba nenechajú dlho čakať....