Vojvodkyňa Kate opäť triumfovala krásou a štýlom! Pomohlo? Sotva... Jamajka chce republiku

Jeden vizuálny triumf za druhým - návšteva vojvodkyne Kate v Karibiku sa niesla v znamení úchvatných lookov a výnimkou nebol ani model, v ktorom sa objavila na slávnostnom bankete na Jamajke. Vyzerala ako skutočná princezná.

24.03.2022 07:36
Vojvodkyňa Kate v róbe od Jenny Packhamovej. Foto:
Vojvodkyňa Kate v róbe od Jenny Packhamovej.
debata (1)

Manželka princa Williama a matka troch detí opäť stavila na spoluprácu so svojou obľúbenou dizajnérkou Jenny Packhamovou a vybrala si smaragdovozelené šaty z vrstiev šifónu a tylu so zvýrazneným živôtikom a všitým korzetom s objemnou bálovou sukňou. Oblasť dekoltu zdobili frivolné volániky materiálu a dodávali šatám trošku nádych módy z polovice 19. storočia.

Princ William a vojvodkyńa Kate počas návštevy...
Princ William a jeho manželka Kate prileteli na...
+6Vojvodkyňa Kate v jednoduchých letných šatách...

Nešlo pritom ani zďaleka o prvý look vojvodkyne z Cambridge, ktorý zaujal pozornosť domácich, ale najmä svetových médií. Kate mala zjavne svoju garderóbu veľmi dobre premyslenú a servírovala jednu krajšiu podobu za druhou. Popri dizajnérskych kúskoch sa tiež predviedla v relatívne skromných, no zároveň vizuálne veľmi pôvabných modeloch letných šiat. Róba od Jenny Packhamovej bola potom azda najluxusnejším modelom celého výletu.

zväčšiť Vojvodkyňa Kate v jednoduchých letných šatách... Foto: - / Polaris / Profimedia
Vojvodkyňa Kate Vojvodkyňa Kate v jednoduchých letných šatách počas návštevy Jamajky.

Oslnivá Kate takto dorazila po boku manžela Williama na večeru, ktorú zorganizovali vládni zástupcovia Jamajky. Princ William zároveň vo svojom príhovore, ktorý bol súčasťou programu, vyjadril svoju ľútosť nad tým, akú úlohu zohrávala britská monarchia v obchodovaní s otrokmi a rezolútne akékoľvek otroctvo odsúdil.

kate Čítajte viac Široké úsmevy, oslnivé šaty, ale... Jamajčania požadovali od Williama a Kate ospravedlnenie

Reagoval tak aj na početné protesty, ktoré sprevádzajú príchod členov britskej kráľovskej rodiny do oblasti. Na Jamajke ich napríklad pred necelými dvoma dňami vítali protestujúci poukazujúci práve na podiel monarchie na obchode s otrokmi. Podľa odhadov bolo počas britskej nadvlády nútene dopravených na ostrov zhruba 600.000 ľudí pôvodom z Afriky. Tí potom museli pracovať ako otroci či v neľudských podmienkach na plantážach vlastnených Britmi. Niektorí protestujúci žiadali, aby kráľovská rodina zaplatila Jamajčanom odškodné a ospravedlnila sa za koloniálnu nadvládu nad ostrovom, ktorá trvala zhruba 300 rokov.

zväčšiť Princ William a vojvodkyňa Kate počas návštevy... Foto: Profimedia
kate Princ William a vojvodkyňa Kate počas návštevy Belize - Kate v modeli od Jenny Packham.

Záverečné stretnutie predstaviteľov britskej monarchie a Jamajky sa potom nieslo v znamení jasného odkazu od obyvateľov ostrova. Premiér Holness vyhlásil pri stretnutí s princom Williamom, že Jamajka túži „naplniť svoju skutočnú ambíciu stať sa nezávislou, plne rozvinutou a prosperujúcou krajinou“. Podľa neho sú vo vzťahoch medzi Britániou a Jamajkou problémy, ktoré zostali nevyriešené.

kate-koláž Čítajte viac Premena vojvodkyne Kate! Z džungle na červený koberec - v šatách, ktoré si vypýtali všetku pozornosť

Predstavitelia jamajskej vlády agentúre AP povedali, že krajina hľadá spôsob, ako sa stať republikou. Podobný krok urobil na konci novembra ďalší karibský štát Barbados. Jamajka je súčasťou britského Spoločenstva a na jej čele formálne stojí britská kráľovná Alžbeta II. Zmena si ale podľa odborníkov vyžiada roky a bude ju musieť potvrdiť referendum. Vyhlásenie republiky na Barbadose bolo výrazne rýchlejšie, pretože stačilo len uznesenie parlamentu.

Pozrite si rebríček TOP 5 kuriozít z kráľovských svadieb

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #návšteva #šaty #protesty #jamajka #Jenny Packham #samostatnosť #mall.tv

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....