Slávny dizajnér si 'kopol' do Katy Perryovej: Slová o hamburgeri však nepotešia ani mocnú Wintour

Už najbližší pondelok sa uskutoční v New Yorku opäť jedna z výnimočných udalostí módnej sezóny. Otvorenie výstavy v Metropolitnom múzeu spojené s galavečerom MET Gala. Akcia plná hviezd však má aj svojich kritikov.

30.04.2022 10:30
Speváčka Katy Perry v kreácii pod taktovkou... Foto: ,
Speváčka Katy Perry v kreácii pod taktovkou ateliéru Moschino.
debata

Zdá sa, že sa k nim zaradil aj americký dizajnér Tom Ford, ktorý v minulosti podujatie dokonca spoluhostil. Jeho slová v knihe Anna: The Biography (venovaná šéfredaktorke magazínu Vogue Anne Wintourovej), ktorá prichádza na trh a z ktorej citoval magazín Time, však vyznievajú menej nadšene.

„Kedysi to boli veľmi šik ľudia, ktorí sa obliekli do krásnych šiat a išli si pozrieť výstavu odevov z 18. storočia,“ opísal svoje dojmy Ford o podujatí, ktorého história siaha do 70-tych rokov minulého storočia. „Stal sa z toho maškarný bál,“ doplnil tiež známy americký dizajnér.

Dizajnér Tom Ford nemohol chýbať. Je... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2021 CFDA Fashion Awards Dizajnér Tom Ford nemohol chýbať. Je prezidentom organizácie CFDA.

A bol dokonca konkrétnejší. Podľa viacerých médií sa celkom zjavne pustil do speváčky Katy Perry, jednej z častých účastníčok podujatia v Metropolitnom múzeu. „Nemuseli ste vyzerať ako z 18. storočia, nemuseli ste sa obliekať ako hamburger, nemuseli ste prísť v dodávke, kde ste stáli, pretože ste si nemohli sadnúť, pretože ste mali na hlave nosili luster," pokračoval Ford.

Anna Wintour Čítajte viac Najštýlovejšia babička na svete! Obávaná Anna Wintour má tretie vnúča

Práve uvedené looky v minulosti predvádzala speváčka Katy Perry. Na jedno podujatie prišla oblečená v krištáľových šatách a s lustrom na hlave, v roku 2019 sa dokonca objavila medzi hosťami v kostýme hamburgera.

Tohtoročná téma nesie názov Gilded Glamour a je venovaná móde konca 19. storočia medzi smotánkou New Yorku. Obdobie takzvaného „pozláteného veku“ bolo charakteristické opulentnosťou, výraznou inšpiráciou americkej módy novinkami z Paríža a tiež množstvom bálov, ktoré sa v tom čase konali. Pozrite si veľkú galériu z akcie MET Gala zo septembra minulého roka.

Topmodelka Kaia Gerber v kreácii Oscar de la...
Tenistka Serena Williams v kreácii Gucci.
+78Speváčka Olivia Rodrigo v kreácii Saint Laurent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #Katy Perry #Tom Ford #Anna Wintour #MET Gala

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...