Zhodila sako a zostala hore bez celá v zlate! Ale ošiaľ vyvolal celkom iný detail, ukázala tiež...

Keď sa minulý týždeň postavila na schody vedúce do Metropolitného múzea a zhodila červené saténové sako, vyvolala rozruch. Pred objektívmi totiž zostala Cara Delevingne hore bez, odetá len do zlatej farby.

10.05.2022 00:00
Cara Delevingne Foto: ,
Modelka a herečka Cara Delevingne potretá zlatou farbou v kreácii Christian Dior.
debata (3)

Slávna modelka a herečka, ktorú verejnosť vníma ako múzu zosnulého Karla Lagerfelda či hrdinku seriálu Carnival Row, síce najprv na otvorenie výstavy Anthology of Fashion dorazila v relatívne decentnej kombinácii – pod červeným nohavicovým kostýmom však zjavne vizážisti natreli topmodelku zlatou farbou. Aby nezostala pred objektívmi celkom odhalená, jej bradavky prekryli zlaté prsné nálepky. Bolo to však niečo celkom iné, čo si napokon vyslúžilo ovácie verejnosti. Aj napriek (či možno práve pre) predvádzaniu sa hore bez.

Topmodelka Jasmine Tookes vyzerala očarujúco.
Amy Schumer  na MET Gala.
+59Americká topmodelka Taylor Hill na podujatí MET...

Dvadsaťdeväťročná britská rodáčka totiž roky trpí ochorením kože známym ako psoriáza. Suché červené fľaky kože na lakťoch a predlaktiach si kráska s modrou krvou nechala odkryté. Určite aj preto, aby zlatá farba nepodráždila citlivé miesta. Práve odhodlanie ukázať svoju kožnú diagnózu, s ktorou po celom svete bojujú státisíce žien a mužov, však priniesla nadšené odozvy.

Herečka a modelka Cara Delevingne na červenom... Foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia
Cara Delevingne Herečka a modelka Cara Delevingne na červenom koberci MET Gala ukázala svoju psoriázu na lakťoch a predlaktiach.

Na Twitteri sa hneď po prvých záberoch objavili komentáre o tom, aké dôležité je nehanbiť sa za svoju chorobu, ktorá mnohým ľuďom spôsobuje často viac psychické ako fyzické utrpenie. Mnoho mladých žien a mužov sa totiž trápi svojím vzhľadom a pre suché miesta často zrohovatenej a odlupujúcej sa kože trpia komplexmi či ostychom.

koláž Čítajte viac Módne orgie roka! Kardashian v ikonických šatách po Marilyn Monroe za 5 miliónov. Bez chudnutia ich neobliekla

„Vidieť Caru Delevingne s psoriázou na červenom koberci MET Gala ma úplne dojalo. Drsné holky majú tiež psoriázu,“ napísal napríklad jeden z užívateľov na sociálnej sieti. „Takto sa ukazuje ľuďom, ktorí majú diagnostikovanú psoriázu, že sa niet za čo hanbiť,“ pripísal ďalší.

Samotná Delevingne sa už v minulosti viackrát podelila o zážitky so svojím kožným problémom. Stav jej psoriázy vraj výrazne zhoršil stres a náročné pracovné tempo, ktoré mala ako modelka – aj to ju viedlo k tomu, aby s modelingovou kariérou sekla. Údajne však zažila aj momenty, keď sa jej v zákulisí prehliadok nechceli dotknúť. „Správali sa ku mne ako ku malomocnej,“ uviedla ešte dávnejšie.

Topmodelka Kate Moss vie, že základom je v...
Herečka Emma Stone vyzerá akoby zostúpila z...
+9Televízna celebrita Khloe Kardashian a jej...

Cara Delevingne nie je jediná slávna celebrita, ktorá bojuje roky so psoriázou. Ďalšou známou dámou je aj televízna a internetová celebrita Kim Kardashian.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hore bez #Cara Delevingne #psoriáza #diagnóza #MET Gala #kožný problém

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...