Zábranská po Let's Dance neoddychuje! Opäť na pódiu a o pár dní ju čaká... Veľká premiéra

Meno Martiny Zábranskej sa v uplynulých týždňoch skloňovalo najmä s tanečnou šou Let's Dance, v ktorej sa predviedla ako moderátorka.

31.05.2022 10:00
zábranská Foto:
Martina Zábranská v tanečnej šou Let's Dance.
debata

Už o pár dní však do kín príde novinka s názvom Zakliata jaskyňa, v ktorej si sympatická hnedovláska zahrala jednu z hlavných rolí.

zväčšiť Martina Zábranská a  Petra Dubayová (vľavo)na... Foto: Barobora Jančárová
Barbora Jancarova-23 Martina Zábranská a Petra Dubayová (vľavo)na krste knihy Zakliata jaskyňa.

Zábranská sa v rozprávke predviedla vo svojej prvej filmovej úlohe pod taktovkou režisérky Mariany Čengel Solčanskej, ktorá je zároveň aj autorkou rovnomennej knihy. Práve tú pred pár dňami pokrstili v jednom z bratislavských kníhkupectiev a Zábranská na pódiu opisovala pocity a príhody z nakrúcania.

Knihu do života uviedla hudobná skladateľka Ľubica Čekovská, autorka filmovej hudby, ktorá knižnú novinku posypala rubínmi, keďže práve tie majú v rozprávke svoje špeciálne miesto. Na krste knihy sa zúčastnila nielen Martina Zábranská, ale aj jej kolegyňa z rozprávky, Petra Dubayová. Tú si diváci môžu pamätať z politické trileru Sviňa aj zo seriálu Hniezdo.

Zľava: Petra Dubayová, Mariana Čengel Solčanská...
Ľubica Čekovská na krste knihy Zakliata jaskyňa.
+2Mariana Čengel Solčanská (vľavo) a Ľubica...

Inšpiráciu čerpala režisérka a autorka z klasických slovenských rozprávok ako Soľ nad zlato alebo Mahuliena, zlatá panna. Súčasťou príbehu je prirodzene téma dobra a zla a nechýbajú ani zázraky. "Dobro, krása a láska by mali víťaziť nad zlom a nenávisťou. Rozprávky sú o nádeji, že sa všetko dobre skončí. A, samozrejme, zázraky. Je to môj prvý film, v ktorom sa dejú zázraky a nadprirodzené javy a aj to je nám veľmi vlastné,“ vysvetľuje Solčanská.

Mariana Čengel Solčanská o rozprávke Zakliata jaskyňa pre TV Pravda

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zakliata jaskyňa #Martina Zábranská

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...