Pauhofová s manželom, aj krásne princezné v 'civile'! Slovenská novinka Zakliata jaskyňa má za sebou veľkú premiéru

Rozprávková novinka slovenskej režisérky Mariany Čengel Solčanskej Zakliata jaskyňa má za sebou slávnostnú premiéru. Pozrite sa, ako to na nej vyzeralo.

03.06.2022 08:09
Tana Pauhofova s manzelom2 Foto:
Táňa Pauhofová a jej manžel Jonatán Pastirčák na premiére novej slovenskej rozprávky Zakliata jaskyňa.
debata

V jednom z bratislavských kín si jej uvedenie nechali ujsť jej tvorcovia a hlavní predstavitelia – Petra Dubayová, Martina Zábranská, Táňa Pauhofová, Marko Igonda, Tomáš Palonder či pozvaní hostia (pozrite si video pre TV Pravda).

Video

Dubayová so Zábranskou, z ktorých sa v rozprávke napokon stanú princezné, si svoju veľkú premiéru užili aj v obklopení svojich najbližších. „Neviem sa dočkať reakcií najmä tých najmenších divákov,“ opísala svoje pocity tesne pred premiérou Dubayová, ktorú prišli do jedného z bratislavských kín podporiť aj jej rodičia. Keď padla reč na jej obľúbenú rozprávku, mladá herečka dlho nerozmýšľala: „Ja mám veľmi rada Tri oriešky pre Popolušku. Je to klasika, hodnotovo veľmi krásna rozprávka,“ dodala.

zväčšiť Martina Zábranská a  Petra Dubayová (vpravo) na... Foto: Garfield Film
Zabranska Dubayova Martina Zábranská a Petra Dubayová (vpravo) na premiére novej slovenskej rozprávky Zakliata jaskyňa.

Ako priznala Zábranská, rozprávku videla ešte pred premiérou počas festivalu v Zlíne. „Prekvapením bude počuť svoj hlas, pretože v Zlíne som si rozprávku pozrela v češtine, s dabingom, takže mám trošku stiahnutý žalúdok, ale, samozrejme, aj sa veľmi teším,“ opísala pocity tesne pred premiérou. Podobne ako Dubayovú, aj Zábranskú prišli podporiť rodičia či sestra s dcérou, ale aj kamaráti z rádia, v ktorom pracuje. „Ale neuchmatla som si všetky lístky,“ dodala so smiechom.

Mariana Čengel Solčanská Čítajte viac Hrdinky Zakliatej jaskyne nečakajú na princa

Zábranská má za sebou náročné pracovné obdobie – okrem rozprávky nakrútila dva seriály a na desať týždňov sa stala čoby moderátorka súčasťou tanečnej šou Let's Dance. Čo ju čaká v nasledujúcom období? „Čaká ma aj oddych, ale najmä rádio, moje milované Fun rádio, ktorému budem môcť teraz venovať viac času.“

Táňa Pauhofová a jej manžel Jonatán Pastirčák...
Martina Zábranská a  Petra Dubayová (vpravo) na...
+11Marko Igonda na premiére novej slovenskej...

Na premiéru dorazila aj herečka Táňa Pauhofová, ktorá si v novinke zahrala zápornú postavu zlej kráľovnej: „Zbožňujem rozprávky a veľmi ma zaujala možnosť zahrať si zloducha. Berta je protipól všetkého dobrého, čo máme radi. Ambiciózna, neempatická, chladná a krutá macocha a kráľovná, ktorú vedie iba túžba po moci a majetku,“ opísala Pauhofová, ktorú počas uvedenia filmu sprevádzal manžel, Jonatán Pastirčák.

Na premiére nechýbal ani „obľúbenec“ Mariany Čengel Solčanskej, herec Marko Igonda. Ten si už zahral aj v jej predošlých filmoch Sviňa (2020) či Legenda o lietajúcom Cypriánovi (2010). Na rozprávkovom príbehu ho oslovil najmä fakt, že ide o originálne dielo: „Vždy, ak ide o autorské dielo, je pre mňa spolupráca konkrétnejšia, presnejšia, hlbšia. Čiže príbehovo vytvárate nielen to, čo je na papieri,“ opísal.

Rozprávka je k videniu v troch jazykových verziách – v slovenskej, maďarskej a ukrajinskej a je vôbec prvou rozprávkou s ukrajinským dabingom u nás.

Rozhovory s hlavnými hrdinkami rozprávky prinesieme v TV Pravda už čoskoro!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zakliata jaskyňa #Martina Zábranská #Petra Dubayová

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...