Kedysi krásna oscarová dvojica, dnes hviezdy Filmu roka! Rozdiel 22 rokov si na Cruzovej sotva všimnete

Už niekoľko týždňov sa film pod názvom Film roka premieta v slovenských kinách. Na americkú pôdu ho však dvojica hlavných predstaviteľov, španielskych superhviezd, priniesla až v týchto dňoch.

17.06.2022 00:00
2022 Tribeca Festival - 'Official Competition'... Foto: ,
Herečka Penelope Cruz a herec Antonio Banderas na premiére snímky Film roka.
debata

Španielska herečka Penelope Cruz a jej krajan Antonio Banderas zavítali na festival Tribeca v New Yorku, aby tam uviedli satirickú snímku z prostredia filmového biznisu. O pozornosť mali, samozrejme, postarané. Obaja sú aj napriek svojmu španielskemu pôvodu a začiatkom v domácej a neskôr európskej kinematografii, dobre známi aj americkému publiku.

Herečka Penelope Cruz prišla v kreácii z dielne...
Herečka Penelope Cruz a herec Antonio Banderas...
+3Herečka Penelope Cruz a herec Antonio Banderas...

To tiež môže porovnávať, ako sa niekdajšia hviezda filmu Zorro a držiteľka Oscara za výkon vo filme Vicky Cristina Barcelona zmenili rokmi. Keď sa prvýkrát postavili bok po boku pred kamerami a fotoaparátmi amerických médií, písal sa rok 2000.

zväčšiť Herečka Penelope Cruz a herec Antonio Banderas... Foto: SHUTTERSTOCK
Penelope Cruz a herec Antonio Banderas Herečka Penelope Cruz a herec Antonio Banderas (vpravo) s režisérom Pedrom Almodóvarom v roku 2000 na vyhlásení cien Americkej filmovej akadémie.

Vtedy zverili zástupcovia Americkej filmovej akadémie Penelope Cruzovej a Antoniovi Banderasovi dôležitú úlohu odovzdať Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. Asi ani nebola veľmi zhoda náhod, že si sošku odnášal ich dvorný režisér Pedro Almódovar. Dokonca za film, v ktorom Penelope tiež účinkovala. Išlo o snímku Všetko o mojej matke.

2021 MoMA Film Benefit Čítajte viac Módna ikona Chanel na akcii v New Yorku: Trčiace rebrá a... to je šok, čo to má na sebe?

Od tohto momentu uplynulo už 22 rokov a dnes je z Cruzovej 48-ročná mama dvoch detí a populárna hollywoodska diva. Banderas oslávil 61. narodeniny a tiež má na konte množstvo úspešných snímok – či už v americkej alebo španielskej produkcii. Naposledy zaujal najmä stvárnením legendárneho maliara Pabla Picassa v životopisnej minisérii National Geographic, ale tiež vo filme už spomenutého Almodóvara Bolesť a sláva.

Video
VIDEO: Film roka odhalí maniere filmových hviezd. Pozrite si trailer

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #film #Penelope Cruz #Antonio Banderas #hviezdy po rokoch

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....