Kate žiarila v bielom aj s kamerou na pleciach: Princ William otvoril pálčivý problém, rasizmus treba stopnúť!

Vojvodkyňa Kate sa v stredu predpoludním zúčastnila na podujatí na podporu britsko-karibských vzťahov po boku manžela - princa Williama. Dvojica nezaujala len prítomnosťou (a Kate vzhľadom), ale tiež slovami.

23.06.2022 00:00
Britain Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Kate z Cambridge drží v rukách kameru počas návštevy podujatia a priestorov ELEVATE v londýnskom Brixton House.
debata

V priestoroch stanice Waterloo v Londýne odhalili v stredu sochu od jamajského autora, ktorá je poctou jamajským prisťahovalcom a odkazom na takzvaný Windrush Day. Nebolo asi prekvapením, že na toto podujatie dorazili za kráľovskú rodinu princ William a jeho polovička Kate.

Dvojica sa už v marci tohto roka zúčastnila na oficiálnej ceste karibskými štátmi, ktoré stále patria do britského spoločenstva. Dočkali sa vrúcneho prijatia, ale aj protestov domácich, z ktorých mnohí upozorňovali na rolu Británie v udržiavaní otroctva, ale tiež na osamostatnenie sa. Napriek tomu hlasov kritických bolo menej ako tých pozitívnych a tak bolo jasné, že ak niekoho vyslať na akciu, ktorá si pripomína aj komplikované počínanie britskej vlády s jamajskými prisťahovalcami, mal by to byť práve William a jeho Kate.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa zhovára s deťmi...
Princ William a jeho manželka, vojvodkyňa Kate...
+5Vojvodkyňa Kate z Cambridge a princ William sa...

„Ďakujeme, že ste nás sem s Kate dnes zavolali. Je pre nás veľkou cťou byť tu s vami,“ prihovoril sa následník trónu hosťom podujatia odhalenia pamätníka, ktorému predchádzala návšteva centra ELEVATE. Princ William dokonca uviedol, že diskriminácia je stále zážitkom, ktorý aj v roku 2022 prežívajú mnohí muži a ženy tmavej pleti vo Veľkej Británii a že tento stav je nutné zmeniť. Za svoje slová si vyslúžil potlesk a predovšetkým pozitívne reakcie.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge Čítajte viac Ona sa jednoducho narodila, aby bola kráľovnou! Kate na dostihoch opäť triumfovala - krásou aj úsmevom

Jeho pôvabná polovička Kate sa na podujatí objavila v bielej kombinácii z dielne Alexander McQueen, pričom si britská tlač všimla, že išlo o model saka, v ktorom navštívila v marci aj Jamajku. Či má model nejakú špeciálnu symboliku, alebo chcela mama troch detí len naznačiť, že nepotrebuje neustále míňať na nové oblečenie – na túto otázku nemáme jasnú odpoveď – podľa reakcií britskej tlače si však Kate znovu získala na svoju stranu množstvo ľudí prítomných v stredu na akcii.

kate Čítajte viac Vojvodkyňa Kate čaro 10-centimetrových podpätkov dokonale ovláda! Ženu menia na bohyňu

Podarilo sa jej to aj bezprostrednou komunikáciou s deťmi či ochotou vyskúšať si na svojich pleciach kameru, s ktorou filmujú mladé talenty (tie podporuje platforma ELEVATE). Viac si pozrite na záberoch v galérii.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ William #akcia #rasizmus #socha #jamajka #príhovor #Karibik

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...