Krásna Keira, slávna Marion aj nestarnúca Sigourney - Chanel prilákal hviezdy, Paríž ožil luxusom

Značka Chanel rozhodne nemá núdzu o hviezdnu klientelu. Tváre, ktoré pozná celý svet (a ak nie celý, tak minimálne ten francúzsky a módny) zaplnili aj prvé rady prehliadky, ktorá sa konala v utorok v Paríži.

06.07.2022 13:24
Marion Cotillard, Lucy Boynton a manželia James... Foto:
Zľava: Herečky Marion Cotillard, Lucy Boynton a manželia James Righton a Keira Knightley na prehliadke Chanel Haute Couture.
debata

Mekka módy žije v týchto dňoch prehliadkami haute couture a najnovšiu kolekciu (na sezónu Jeseň/Zima 2022–2023) predstavil aj parížsky módny ateliér so slávnym logom dvoch chrbtom k sebe otočených písmen C. Pre fotografov býva práve táto prehliadka jedným z magnetov sezóny. Vždy sa totiž dá očakávať, že sa medzi hosťami ocitne módna, ale aj herecká či spevácka elita.

Herečka Clemence Poesy na prehliadke Chanel...
Iman Perez na prehliadke Chanel Haute Couture v...
+10Dídžejka a influencerka Caroline De Maigret na...

V utorok sa k nej zaradila domáca hviezda, francúzska herečka Marion Cotillard, ale tiež napríklad americká herečka Maggie Gyllenhaal či jej britská kolegyňa Keira Knightley. Posledná menovaná je roky akousi múzou a vlastne aj oficiálnou ambasádorkou módneho domu – v čiernch šatách lemovaných čipkou vyzerala táto dvojnásobná mama naozaj nádherne. Po jej boku nechýbal manžel – hudobník James Righton, deti nechali na starosť starým rodičom.

zväčšiť Herečka Marion Cotillard na prehliadke Chanel... Foto: Copyright CHANEL
Chanel Haute Couture, Marion Cotillard Herečka Marion Cotillard na prehliadke Chanel Haute Couture.

Prítomné celebrity neskrývali nadšenie z novej kolekcie, ktorá našla inšpiráciu v archívoch Chanel, ale tiež v rozličných pop-kultúrnych a umeleckých odkazoch. Ako napísal portál Vogue.com, jedným z nich bola napríklad aj tvorba Karla Lagerfelda pre módny dom v roku 1988 a slávne zelené sako, ktorého podoba, ale aj farebnosť sa počas prehliadky viackrát zopakovali.

Schiaparelli Haute Couture Jeseň/Zima 2022-2023. Čítajte viac OBRAZOM: Úchvatné výšivky, látky ako pavučiny, nahota aj pompézne strihy - prvý deň haute couture očaril

Dizajnérka Virginie Viard, ktorá po smrti nemeckého dizajnéra nastúpila na post kreatívneho šéfa, sa tejto role zhostila s veľkým úspechom. Svedčí o tom aj fakt, že značke Chanel sa mimoriadne ekonomicky darí a jej tržby medziročne stúpli – aj napriek pandémii.

Modelka na prehliadke ateliéru Chanel a jeho...
Modelka na prehliadke ateliéru Chanel a jeho...
+12Modelka na prehliadke ateliéru Chanel a jeho...

Len nedávno otvorili butik Chanel aj v českej metropole – Prahe. Pravda sa zúčastnila na jeho slávnostnom uvedení a priniesli sme aj reportáž, ktorú si môžete so zábermi pozrieť tu. Nezabudnite si však preklikať aj galériu s ukážkami módy haute couture, celebritami či naše exkluzívne video.

Video

VIDEO: Chanel Haute Couture – parížsky luxus, ktorý vyráža dych.

Zdroj: CHANEL

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #Keira Knightley #Marion Cotillard #Chanel #Sigourney Weaver #Chanel Haute Couture

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...