Zámer či faux pas priamo u pápeža?! Princezná Charlene prekvapila, toto urobila na audiencii

Po pondelňajšej účasti na charitatívnom bále sa o pár dní uskutočnila ďalšia ostrosledovaná udalosť, na ktorej sa bok po boku objavili monacké knieža Albert a jeho manželka - princezná Charlene. Dvojicu prijal pápež František.

21.07.2022 17:05
Monacké knieža Albert a jeho manželka -... Foto: ,
Monacké knieža Albert a jeho manželka - princezná Charlene na audiencii vo Vatikáne, kde sa stretli s pápežom Františkom.
debata (2)

Stretnutie sa uskutočnilo v Apoštolskej knižnici a trvalo bezmála polhodinu, napísal server Vatican News s odvolaním sa na vyhlásenie Tlačovej kancelárie Svätej stolice. Ešte pred samotným stretnutím však známa dvojica z monackého kniežatstva pútala pozornosť fotografov.

Monacké knieža Albert a jeho manželka -...
Monacké knieža Albert a jeho manželka -...
+5Monacké knieža Albert a jeho manželka -...

Knieža Albert dorazil v dobrej nálade a s úsmevom na tvári. Jeho 44-ročná manželka sa decentne usmievala, no v istých momentoch pôsobila ako by bola mysľou niekde inde. Bývalá profesionálna plavkyňa predviedla štíhlu sošnú figúru v čiernych šatách s dlhými rukávmi a s veľmi decentne odhalenými ramenami. Midi dĺžka podľa protokolu zakrývala kolená a na krátkom blond účese sa celý čas nachádzal čierny čipkovaný závoj.

zväčšiť Monacká princezná Charlene pri stretnutí s... Foto: SITA/AP, Filippo Monteforte
Monacká princezná Charlene pri stretnutí s pápežom Františkom v roku 2016 vo Vatikáne. Monacká princezná Charlene pri stretnutí s pápežom Františkom v roku 2016 vo Vatikáne.

Povinnosťou žien počas audiencie u pápeža je mať zakrytú hlavu a byť oblečené v čiernom. Zaujímavosťou však je, že len sedem žien na celom svete má možnosť prísť na audienciu v bielej farbe – pričom Charlene je jednou z nich. V minulosti tak aj urobila. Jej rozhodnutie obliecť sa k hlave katolíckej cirkvi do čiernej teda vyvolalo prekvapenie aj údiv.

708217727 Čítajte viac Ako Snehulienka! Nádherná princezná Charlene s manželom ako za starých čias. A počkajte, keď uvidíte Sklenaříkovú...

Britský portál Express.co.uk, ktorý tiež mapoval stredajšiu návštevu monackého kniežacieho páru, však upozornil aj na údajný prešľap, ktorý sa vraj mame dvoch detí a manželke monackého kniežaťa podaril. Malo ísť o čierny lak na nechtoch, čo je vraj v prípade členiek šľachtických rodín vnímané ako prešľap v protokole.

Pravdou je, že napríklad v britskej kráľovskej rodine si jednotlivé členky lakujú nechty len telovými odtieňmi – keď v minulosti s tmavým lakom na nechtoch vyrazila do spoločnosti vojvodkyňa Meghan, tiež to britské médiá označili za prešľap voči (ne)písanej etikete.

papez frantisek caputova autor: Robert Huttner Čítajte viac Čaputová po pápežovom boku upútala módou: Čiernu vystriedali farby, Hanečka dbal na protokol

Členovia monackej kniežacej rodiny pravidelne navštevovali Vatikán a zúčastňovali sa na audiencii s pápežom. V minulosti tak napríklad knieža Rainiera a jeho manželku Grace prijali pápeži Pius XII v roku 1957, Ján XXIII v roku 1959 a a Pavol VI v roku 1974. Albert s Charlene (vtedy v bielom) sa už stretli s pápežom Františkom v roku 2016.

VIDEO: K pápežovi može íst iba 7 žien v bielom

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán #pápež František #princezná Charlene #audiencia #knieža Albert

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...