Móda z Elite večera: Peštová opäť kráľovnou, Kocianová princezná v ružovej a Havlová? Tiež si trúfla... na farby!

Večer svetového finále známej modelingovej súťaže Elite Model Look bol večerom plným módy. Nielen na móle, ale aj v hľadisku. Ako sa vystrojili známe tváre českého a slovenského modelingu či tváre šoubiznisu?

31.08.2022 17:42
SEML WF 22 V2-032 Foto:
Česká topmodelka Daniela Peštová a jej partner Pavol Habera.
debata

Povinny dress-code „black tie“ sa premietol do výberu väčšiny pozvaných. Slávnostný event v priestoroch Španielskej sály Pražského hradu zaplnili dámy vo veľkých večerných róbach, niektoré však k pokynu black-tie pristúpili kreatívnejšie a odvážnejšie. Často nahodené do luxusných kúskov od známych značiek z Paríža či Milána, ktoré tiež už dnes black tie nevnímajú zošnurovane ako nutnosť veľkých večerných šiat.

Česká topmodelka Denisa Dvořáková (vpravo) a...
Herečka Lucia Hurajová.
+38Topmodelky agentúry Elite Model Managment....

Či už je reč o prvej alebo druhej skupine, v každej z nich sa našli dámy, ktoré okamžite „udreli do očí“ a ašpirovali na titul kráľovien večera. Ak povieme meno Daniela Peštová, asi ani neprekvapí, že je súčasťou tejto skupiny. V šatách so sviežo pôsobiacim kvetinovým vzorom od značky Vionnet len potvrdila svoj status českej módnej ikony. Popri ďalších kolegyniach bola priam neprehliadnuteľná, ukážková bola jej úprava aj výber doplnkov či šperkov.

zväčšiť Česká topmodelka Denisa Dvořáková (vpravo) a... Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Denisa Dvořáková (vpravo) a slovenská topmodelka Michaela Kocianová Česká topmodelka Denisa Dvořáková (vpravo) a slovenská topmodelka Michaela Kocianová.

Na veľkoleposť v rámci finálového večera stavila slovenská topmodelka Michaela Kocianová, ktorej róba s bálovou sukňou a dlhými rukávmi pochádzala z dielne Valentino a niesla sa v znamení najtrendovejšej farby roka – PP Pink, teda ružovej, ktorú špeciálne vytvoril dizajnér Pierpaolo Piccioli. Podobne ako väčšina jej kolegýň mala šaty zapožičané na slávnostný večer, potom putovali späť do butiku. Róba z brokátového materiálu však patrila medzi to najpompéznejšie, čo sa dalo v utorok večer na Pražskom hrade zhliadnuť.

Sergi Shan zo Španielska a Majda John Peter z Južného Sudánu Čítajte viac Svetové finále Elite Model Look má víťazov! Študentka zo Sudánu a mladý herec zo Španielska porotu úplne nadchli

Výrazný ružový odtieň s nádychom červeného tónu predviedla aj bývalá prvá dáma a herečka Dagmar Havlová, ktorá sa roky radí medzi veľmi elegantné dámy. V jej prípade však nieslo o model zo slávneho rímskeho ateliéru, ale šaty domácej značky Poner. Elegancia im nechýbala, žiarivý farebný tón potom ešte sviežo pôsobiacej Havlovej uberal ďalšie roky. Do tretice sa vo výraznom farebnom tóne objavila aj česká moderátorka Zorka Hejdová, ktorá sa už čoskoro začne prihovárať divákom reality-šou Love Island ako jej hlavná moderátorka. Kým však odletí na Kanárske ostrovy, strihla si ešte slávnostnú atmosféru svetového finále. A pútala pozornosť v kreácii z dielne Sadalsuud Atelier.

zväčšiť Herečka a bývalá prvá dáma Dagmar Havlová so... Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Dagmar Havlová Herečka a bývalá prvá dáma Dagmar Havlová so svojím garde.

Medzi hosťami nechýbalo ani niekoľko známych Slovákov a Sloveniek. Herečka Lucia Hurajová sa do Prahy pravidelne vracia práve na finálové večery Elite Model Look. Užila si aj atmosféru toho s prívlastkom svetový. Jej večerná toaleta s bohatým dekorom a výšivkou, ktorá evokovala estetiku libanonskej dizajnérskej školy, pôsobila priam rozprávkovo a herečka v nej žiarila.

Michaela Kocianová a Ruben Rua Čítajte viac Ako sa rodí topmodel(ka)? Praha žije svetovým finále, nazrite s nami exkluzívne do zákulisia príprav

Na minimalizmus potom stavili dámy ako Barbora Franeková či Tereza Maxová, každá s osobitým prístupom. U Franekovej to bola hra bielej s bielou, efektný strih šiat tvarujúci postavu, doplnený ležérne pôsobiacim sakom prehodeným na pleciach a luxusnou kabelkou Fendi v žiarivom červenom tóne. Česká topmodelka Tereza Maxová si vybrala model šiat Saint Laurent, ktorých dominantou bol precízny strih a odvážny detail prestrihu v drieku a tiež rozparok. Pri pohľade na päťdesiatničku Maxovú v týchto šatách sa dalo konštatovať len jedno – jej forma je naozaj ukážková a voľba bola naozaj efektná.

Herečka Lucia Hurajová. Foto: Schwarzkopf Elite Model Look
Herečka Lucia Hurajová. Herečka Lucia Hurajová.

Medzi známymi tvárami nezostal prehliadnutý ani jeden zástupca mužského pohlavia (teda bolo ich niekoľko, ale vybrali sme práve toho jedného). O koho ide, čítajte na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Elite Model Look #Daniela Peštová #Michaela Kocianová #Tereza Maxová #Dagmar Havlová #Lucia Hurajová #Zora Hejdová

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...