Najoslavovanejšia Francúzka, najkrajšia Maďarka! Obe žiarili počas prvého večera festivalu v Benátkach

Filmový festival v Benátkach má za sebou úvodný večer a prvý červený koberec. Pred tlačiacimi sa fotografmi sa prešli európske aj americké hviezdy a svoju rolu zohrala aj politika.

01.09.2022 08:54
debata (2)

79. ročník Medzinárodného filmového festivalu otvorilo ho silné posolstvo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a film White Noise (Biely šum) o smrtiacej zdravotnej kríze, dezinformáciách a liekoch na predpis. Na úvodnom červenom koberci tak nechýbali hviezdy snímky ako Greta Gerwig, Adam Driver či Jodie Turner-Smith.

Alessandra Ambrosio v modeli Ermanno Scervino...
Isabeli Fontana v modeli Layla Atelier pózuje...
+12Francúzska hviezda Catherine Deneuve v modeli...

Ukrajinský prezident Zelenskyj poslal na otvárací ceremoniál nakrútený odkaz, v ktorom účastníkom povedal, aby „nemlčali, nebáli sa… a nezostali nevyhranení voči vojne na Ukrajine“. Vojnu opísal ako „horor, ktorý netrvá 120 minút, ale už 189 dní“. Po jeho príhovore nasledoval zoznam 358 mien detí zabitých od začiatku invázie Ruska na Ukrajine.

zväčšiť Niekdajšia prvá dáma USA Hillary Clinton pózuje... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Italy Venice Film Festival 2022 White Noise Red Carpet Niekdajšia prvá dáma USA Hillary Clinton pózuje počas premiéry filmu 'White Noise' v rámci otváracieho ceremoniálu filmového festivalu v Benátkach.

Najdlhšie existujúci filmový festival na svete si pripomína 90 rokov od prvého konania a po červenom koberci sa v stredu prešla aj americká politička Hillary Clintonová.

zväčšiť Francúzska hviezda Catherine Deneuve v modeli... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Italy Venice Film Festival 2022 White Noise Red Carpet Francúzska hviezda Catherine Deneuve v modeli Saint Laurent pózuje počas premiéry filmu 'White Noise' v rámci otváracieho ceremoniálu filmového festivalu v Benátkach.

Ostro sledované podujatie je nielen prehliadkou filmových noviniek, ale aj rób, v ktorých sa pozvané hviezdy prejdú po červenom koberci. Na jubilejnom ročníku nechýbala jedna z najoslavova­nejších herečiek Francúzska, 78-ročná Catherine Deneuve, ktorá očarila v červenom modeli jej obľúbenej značky Saint Laurent. Za svojou staršou kolegyňou nijako vo výbere róby nezaostala ani éterická Američanka Julianne Moore, ktorá tento rok stojí na čele poroty. Na červený koberec zvolila jemne transparentný model Valentino.

zväčšiť Barbara Palvin v modeli Armani Privé  počas... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Italy Venice Film Festival 2022 White Noise Red Carpet Barbara Palvin v modeli Armani Privé počas premiéry filmu 'White Noise' v rámci otváracieho ceremoniálu filmového festivalu v Benátkach.

Tradične však večerný ceremoniál patril aj slávnym modelkám, nechýbali Brazílčanky Alessandra Ambrosio či Isabeli Fontana.

zväčšiť Isabeli Fontana v modeli Layla Atelier pózuje... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Italy Venice Film Festival 2022 White Noise Red Carpet Isabeli Fontana v modeli Layla Atelier pózuje počas premiéry filmu 'White Noise' v rámci otváracieho ceremoniálu filmového festivalu v Benátkach.

Zatiaľ, čo prvá z menovaných očarila v jemnom ružovom modeli Ermanno Scervino, druhá sa obliekla do bielej a zažiarila v mini šatách s vlečkou značky Layla Atelier. V Benátkach sa objavila aj zbožňovaná a toho času najslávnejšia maďarská modelka Barbara Palvin, ktorá zvolila čierny model z dielne Armani Privé.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Barbara Palvin #MFF Benátky

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...