Herec z Múmie priniesol do Benátok nový film, má v ňom vyše 250 kíl! Aplauz, slzy a... jasná šanca na Oscara!

Hoci v nedeľu sa v Benátkach na červenom koberci objavila s novým filmom herečka Penelope Cruz, nebola to ona a ani snímka, v ktorej účinkuje, o ktorej všetci hovorili. Nedeľňajší program ovládol niekdajší krásavec z hitov Múmia.

05.09.2022 10:45
Brendan Fraser Foto: ,
Herec Brendan Fraser je hlavným hrdinom novinky pod názvom 'The Whale', ktorú predstavil na festivale v Benátkach.
debata

Reč je o americkom hercovi Brendanovi Fraserovi, ktorého si aj slovenskí diváci pamätajú najmä z dvojice dobrodružných filmov Múmia či hitu Kráľ džungle. Od ich nakrútenia ubehlo niekoľko dekád, z Frasera je päťdesiatnik, ktorého vizuálnu zmenu často médiá komentujú. Zo svalnatého fešáka s neodolateľným kukučom je dnes totiž muž s pár kilami navyše (čo v Hollywoode nie je vôbec zvykom).

Herečka Sadie Sink do Benátok priniesila film...
Herečka Jodie Turner-Smith na predstavení filmu...
+6Zľava: Herci Brendan Fraser, Hong Chau, režisér...

Aj to však bol dôvod, prečo Frasera do svojho najnovšieho filmu obsadil režisér Darren Aronofsky a prvé reakcie na výkon 53-ročného herca hovoria jasnou rečou. Mal by získať minimálne oscarovú nomináciu. Portál BBC.com zachádza ešte ďalej, Fraserovi by Oscara najradšej rovno dal. Jeho stvárnenie morbídne obézneho vysokoškolského profesora, ktorý sa ukrýva vo svojom byte po skrachovanom vzťahu a pre svoju nadváhu môže každú chvíľu umrieť, je vraj famózne.

zväčšiť Herečka Sadie Sink do Benátok priniesila film... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Sadie Sink Herečka Sadie Sink do Benátok priniesila film The Whale. Aj na slávnostnej večernej premiére bola oblečená v kreácii Alexander McQueen.

Po slávnostnej nedeľňajšej premiére sa publikum postavilo a tlieskalo údajne viac ako šesť minút bez prestávky. Frasera, ktorý pre rolu musel nosiť kostým s obrovskou nadváhou (jeho hrdina váži viac ako 250 kíl), to dojalo k slzám. „Vyvinul som si svaly, o ktorých som ani nevedel, že ich mám,“ povedal Fraser novinárom na benátskej tlačovej konferencii o nosení protetického obleku, ktorý mu pridával na váhe niekoľko desiatok kilogramov.

Penelope Cruz Čítajte viac Nádherná Penelope Cruz očarila Benátky: Ako to robí?! Pozrite sa, veď ona si ubrala dobrých desať rokov

“Dokonca som na konci dňa pocítil závrat, keď mi odstránili všetko to maskovanie. Bolo to ako vystúpiť z lode v doku v Benátkach. Ten pocit zvlnenia. Zároveň to vo mne vzbudilo uznanie pre tých, ktorých telá sú podobné. Musíte byť neuveriteľne silný človek, mentálne aj fyzicky, aby ste mohli obývať takú fyzickú bytosť,“ komentoval herec.

Na slávnostnej premiére v nedeľu večer nebol jediným magnetom pre médiá – pozornosť strhla na seba aj herečka Sadie Sink, ktorú televízni fanúšikovia poznajú najmä vďaka hitu Stranger Things. Tentoraz však bez akýchkoľvek mysterióznych zápletiek stvárnila 17-ročnú dcéru hlavného hrdinu, ktorá svojho otca nevidela osem rokov – teda od momentu, čo ho jeho manželka opustila a on začal s prejedaním sa. Aj jej výkon, ktorý sa odohráva predovšetkým cez konverzácie online, kritici a diváci ocenili s nadšením.

Modelka a herečka Irina Shayk v kreácii s...
Herečka Penelope Cruz pózuje fotografom na...
+15Herečka Penelope Cruz v kreácii Chanel Haute...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #film #Oscar #Darren Aronofsky #Medzinárodný filmový festival v Benátkach #Brendan Fraser #Sadie Sink #The Whale

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...