Benátky sa lúčili s kráskami v čiernej: Moore, Blanchett aj zázračná Russell - tieto dámy bodovali

Slávnostný večer záverečného dňa filmového festivalu v Benátkach sa niesol - pochopiteľne - v znamení rozdávania cien. Ale okrem trofejí to bola aj móda, ktorá opäť pútala pozornosť. V tento večer výrazne temná a priam smútočná.

11.09.2022 09:26
Julianne Moore Foto: ,
Herečka a prezidentka poroty Julianne Moore v kreácii Christian Dior.
debata

Ktohovie, či výber prítomných dám ovplyvnili svetové udalosti a štvrtkové úmrtie britskej kráľovnej Alžbety II., ale viaceré dámy, ktoré sa prešli po červenom koberci v sobotu večer stavili na čiernu farbu. Prezidentka poroty a herečka Julianne Moore prišla v šatách z dielne značky Dior, ktorá nepôsobili až tak slávnostne, mali v sebe uvoľnenejší ešte akoby letný nádych.

Herečka Cate Blanchett s cenou Coppa Volpi...
Režisérka Laura Poitras pózuje s hlavnou...
+12Režisér Luca Guadagnino získal Strieborného...

Herečku Cate Blanchettovú, ktorá získala v sobotu aj cenu pre najlepšiu herečku 79. ročníka za výkon vo filme TAR, obliekol módny dom Louis Vuitton. Aj v jej prípade išlo o čierny model zo žerzejového materiálu. Ďalšiu ocenenú, mladučkú Taylor Russellovú, ktorá si zahrala v kanibalskej romanci Bones and all a ktorú mnohí označili za nový herecký „zázrak“, zase obliekol do čiernej róby ateliér Ralph Lauren.

zväčšiť Herečka Taylor Russell a režisér Luca... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Taylor Russell a režisér Luca Guadagnino Herečka Taylor Russell a režisér Luca Guadagnino si prišli po ceny, čo ešte v tomto momente asi netušili.

Mimochodom, práve snímka Bones and all od talianskeho režiséra Lucu Guadagniniho zaujala porotu natoľko, že okrem ocenenia pre mladú herečku udelila cenu aj samotnému režisérovi. Najlepším filmom tohto ročníka sa však stala snímka, ktorá je vlastne dokumentom. Reč je o projekte All the beauty and bloodshet od režisérky Laury Poitrasovej.

Ana de Armas Čítajte viac Kubánska Marilyn očarila v ružových tónoch Benátky, no potom... prišiel Brad Pitt a bol fakt 'cool'

Natočila dokument, ktorého hlavnou hrdinkou je známa umelkyňa Nan Goldinová, ktorá sa ako aktivistka zapojila do boja proti rodine Sacklerovcov, vlastníkom farmaceutickej firmy Purdue Pharma. Práve tá priniesla v 90. rokoch na americký trh silný liek proti bolesti OxyContin, ktorý spôsobuje rýchlu závislosť. Kvôli závislosti na tomto opiáte podľa expertov zomrelo v USA za dve desaťročia viac ako pol milióna ľudí.

zväčšiť Herečka Cate Blanchett v čiernej kreácii Louis... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Cate Blanchett Herečka Cate Blanchett v čiernej kreácii Louis Vuitton.

Rozlúčka s festivalom v Benátkach bola pokojnejšia – a čo sa počtu hviezd týka, aj striedmejšia – ako predchádzajúce dni. Favorizované filmy a výkony hercov, ktorých mohli diváci a porota tento rok vidieť, sa napokon ocenenia nedočkali. To však nemusí znamenať, že by sa tak nestalo v blížiacej sa sezóne filmových ocenení. Želiezka v ohni určite budú mať mená ako Ana de Armas (za stvárnenie Marilyn Monroe v snímke Blonde) či herci Hugh Jackman (The Son) alebo Brenda Fraser (The Whale).

Chcete vidieť fotogalérie z filmového festivalu v Benátkach? Kliknite na ďalšiu stranu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Cate Blanchett #Benátky #Julianne Moore #Medzinárodný filmový festival v Benátkach #Luca Guadagnino #Taylor Russell

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...