Kráľovná Alžbeta II. 'ožila' v Toronte - rovno dvakrát! Ale podobu tam už sotva nájdete...

Zhoda náhod zariadila, že na filmovom festivale v Toronte sa objavili obe predstaviteľky zosnulej kráľovnej Alžbety II. z populárneho seriálu Koruna. Každá však s vlastným projektom.

14.09.2022 08:21
Olivia Colman (vľavo) a jej kolegyňa Claire Foy Foto:
Herečka Olivia Colman (vľavo) a jej kolegyňa Claire Foy na filmovom festivale v Toronte.
debata

Britská herečka Claire Foy aj jej krajanka a kolegyňa Olivia Colman zavítali do Kanady, aby na práve prebiehajúcom filmovom festivale predstavili svoje aktuálne projekty. Samozrejme, neobišlo sa to bez pozornosti a v kontexte aktuálnych udalostí ani bez toho, aby médiá nepoukázali na to, že ide o dve mimoriadne talentované herečky, ktoré stvárnili britskú panovníčku v populárnom seriáli z produkcie Netflixu.

Herečka Olivia Colman a jej kolega Micheal Ward...
Herečka Claire Foy na festivale v Toronte...
+7Herečka Olivia Colman na vyhlásení cien TIFF...

Claire Foy, ktorá do Toronta priniesla novinku Women Talking, si zahrala kráľovnú Alžbetu II. v úvode jej vládnutia a stvárnila ju v dvoch sériách projektu streamovacej platformy. Za svoje stvárnenie britskej hlavy monarchie získala aj niekoľko ocenení, vrátane Zlatého glóbusu či ceny EMMY.

zväčšiť Herečka Olivia Colman ako kráľovná Alžbeta II.... Foto: SITA/AP, Netflix
Olivia Colman Herečka Olivia Colman ako kráľovná Alžbeta II. na zábere z tretej série seriálu Koruna.

Jej kolegyňa Colman, ktorá má doma už aj sošku Oscara, dopadla podobne. Za vynikajúce stvárnenie zosnulej panovníčky, má doma sošku EMMY aj Zlatý glóbus. Alžbetu II. si zahrala v tretej a štvrtej sérii seriálu. Na filmovom festivale v Toronte však už vystupovala na podporu nového filmového projektu – drámy s názvom Empire of Light.

Kráľovná Alžbeta II. Čítajte viac Kráľovná farieb, vzorov, dúhová Alžbeta II. - panovníčka, ktorá bola módnou ikonou: Pozrite si jej NAJ podoby

Bola to práve Olivia Colman, ktorá sa aj verejne vyjadrila k udalostiam v rámci kráľovskej rodiny, pričom tiež vyzdvihla nového kráľa. Jeho prvý príhovor k národu označila za „nádherný“. „Z britského uhla pohľadu to urobil tak krásne. Postavil to na láske, tolerancii a jemnosti, a to je to, čo vždy jeho mama chcela a naplnila to,“ komentovala oscarová herečka.

zväčšiť Herečka Claire Foy ako kráľovná Alžbeta II. na... Foto: SITA/AP, Robert Viglasky
Claire Foy Herečka Claire Foy ako kráľovná Alžbeta II. na zábere zo seriálu Koruna. V ňom stvárnila slávnu panovníčku v dvoch sériách.

Uviedla tiež, že ak sa niekto pozerá na Britániu z vonku, môže vnímať aktuálnu politickú situáciu v kontraste s udalosťami v kráľovskej rodine. „Kým politika je jedna veľká komédia, čo urobil nový kráľ, bolo veľmi dôstojné. Som hrdá, že som Britka a myslím si, že zvládne svoju prácu dobre,“ dodala herečka.

Sledovanosť seriálu Koruna na platforme Netflix, v ktorom obe herečky účinkovali, po smrti kráľovnej Alžbety II. stúpla vo Veľkej Británii o 800 percent. Niekoľkonásobne viac divákov pritiahol seriál mapujúci osudy britskej kráľovskej rodiny aj v ďalších častiach sveta.

Kráľovná Alžbeta II. v roku 1966 počas návštevy...
Kráľovná Alžbeta II. na zábere z roku 1988...
+31Kráľovná Alžbeta II. v roku 1966 počas návštevy...

Netflix v súvislosti s úmrtím kráľovnej oznámil, že preruší nakrúcanie piatej a poslednej série seriálu Koruna. Dej piatej série sa odohráva v 90. rokoch a sleduje okrem iného vzťah princa Charlesa a princeznej Diany. Úlohu kráľovnej Alžbety II. v piatom rade seriálu prevzala Imelda Staunton.

VIDEO: Cesta Alžbety II. na trón odštartovala najväčším škandálom, aký britská monarchia zažila

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto #filmový festival #kráľovná Alžbeta II. #Claire Foy #Olivia Colman

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....