Bárdos, Kvantiková či Müller na premiére filmu Piargy: Diváci nadšení, Oľhová sa neubránila slzám

Jeden z najočakávanejších filmov tohto roka má slávnostnú premiéru za sebou. V utorok večer uviedli v Bratislave Piargy - lyrickú snímku Iva Trajkova s hviezdami ako Judit Bárdos, Attila Mokos, ale aj so zosnulým Mariánom Geišbergom.

21.09.2022 14:39
PF  3631 Foto:
Filmové kolegyne Judit Bárdos (vľavo) a Jana Kvantíková.
debata

Film Piargy, ktorý nakrútili podľa novely Františka Švantnera vznikal bezmála jednu celú dekádu, kým sa práve v utorok podvečer dostal v jednej z bratislavských kinosál k prvým divákom. Ide zároveň aj o posledný film zosnulého herca Mariána Geišberga, ktorý si v ňom zahral po boku sestry Jany Oľhovej. „Samozrejme, dojal ma. Aj preto, že v ňom vidím môjho brata a som šťastná, že sme v jednom kine spolu,“ komentovala po premiére dojatá herečka, ktorá si zahrala vedmu Ulu.

Herečka Judit Bárdos stvárnila vo filme Piargy...
Herečky a kamarátky Kristína Tormová (vľavo) a...
+22Herec Ivan Martinka.

Hlavnú rolu tvorcovia zverili obľúbenej a talentovanej Judit Bárdos, ktorá ani tentoraz nesklamala. Jej stvárnenie hlavnej hrdinky je jedným z kľúčových výkonov v snímke – na samotnej premiére netajila Judit nadšenie z toho, že sa konečne hotový „produkt“ dostáva k divákom. Oblečená v čiernych šatách, s úsmevom na tvári a v dobrej nálade pózovala fotografom, rozdávala rozhovory a delila sa o dojmy so svojimi kolegami a kolegyňami.

zväčšiť Zľava: Lucia Klein Svoboda, Lucia Siposová,... Foto: Zdenko HANOUT
2022-09-20 piargy premiera 098 Zľava: Lucia Klein Svoboda, Lucia Siposová, Jana Kvantíková, Jana Oľhová a Judit Bárdos.

Snímka Piargy dala priestor aj hercom ako Daniel Fischer, Ivan Martinka či Lucia Klein Svobodová, Lucia Siposová a Jana Kvantiková. Všetci menovaní sa v utorok večer zišli aj na veľkolepej premiére, ktorá prilákala do kina tiež speváka Richarda Müllera. „Úžasná kamera, hudba, herecké výkony,“ neskrýval nadšenie spevák, ktorý je vyštudovaný scenárista a dramaturg.

Judit Bárdos Čítajte viac Slov málo, emócií sa však dočkáte určite! Judit Bárdos si splnila ďalší herecký sen

Snímka podľa novely Františka Švantnera mala svojich prvých divákov aj v jeho dvoch vnukoch – Michalovi a Jánovi Švantnerovcoch, ktorých nadchlo, s akou odvahou sa filmári do práce pustili. Na filmovej premiére sa objavili aj mnohé známe tváre domácej umeleckej a šoubiznisovej scény. Veľkú galériu si pozrite vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Judit Bárdos #dojatie #Jana Oľhová #Jana Kvantíková #Piargy

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....