Nvotovej novinka prilákala známe tváre: Prišla Tormová, Germáni aj vzácna návšteva - prezidentka Čaputová!

Od svojho uvedenia zaznamenáva film Svetlonoc režisérky Terezy Nvotovej jeden úspech za druhým. Triumfom bola aj jeho slovenská premiéra.

29.09.2022 06:51
Zuzana Čaputová Foto:
Vzácnym hosťom premiéry oceňovaného filmu Svetlonoc bola prezidentka Zuzana Čaputová.
debata (34)

V jednom z bratislavských multiplexov sa konala slávnostná premiéra za prítomnosti tvorcov, pozvaných hostí aj celkom špeciálnej návštevy – slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej. Hlavu štátu, ktorá prišla v dobrej nálade s partnerom Jurajom Rizmanom, zaujala téma filmu, ale aj jeho spracovanie a žáner. (Svetlonoc – magická dráma s prvkami mystery a hororu SVETLONOC – sa pritom teší aj pozornosti a priazni odbornej kritiky. Na prestížnom Medzinárodnom filmovom festivale v Locarna získal cenu Zlatý leopard a úspech zaznamenal aj na festivale Cinematik)

Vzácnym hosťom premiéry oceňovaného filmu...
Herečky Jana Oľhová (vľavo) a Juliana Brutovská.
+13Herečka Jana Oľhová prišla tiež podporiť nový...

Režisérka a zároveň aj scenáristka snímky Tereza Nvotová (spoluatorkou scenára je Barbora Námerová) sa vo filme snaží boriť mýty a konvencie spojené so ženstvom. „Naša spoločnosť odmieta tých, ktorí sa príliš odlišujú a pre svoje problémy hľadá jednoduché vysvetlenia a konkrétneho vinníka. Veríme na povery, ktoré sa menia na moderné konšpirácie a odmietame si priznať, že za mnohé nešťastia si môžeme sami,” komentovala pre médiá Nvotová.

zväčšiť Herečka Natália Germáni (vľavo) s bývalým... Foto: Forum Film Czech & Slovakia
Svetlonoc Natalia Germani Ivan KOrcok Herečka Natália Germáni (vľavo) s bývalým ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom a jeho manželkou.

Napriek vážnej téme však po bratislavskej premiére nechýbali ani u nej dobrá nálada a nadšenie. “Ešte nikdy som nezažila, že by mi po premiére plakali ľudia na pleci a hovorili, že to je z filmovej katarzie. Premiéra Svetlonoci bola ako zo sna, s pani prezidentkou, živým bielym hadom a tými, bez ktorých by tento film nevznikol. Som neskutočne vďačná a veľmi dúfam, že sa na Svetlonoc pôjdu ľudia pozrieť do kina, pretože ho rozhodne treba vidieť na veľkom plátne.” povedala dojatá Nvotová.

SVETLONOC, Natalia Germani Čítajte viac Film Svetlonoc: Ženská sila, ktorá dostane zabrať

Na premiéru ju prišla podporiť aj staršia sestra Dorota Nvotová, kamarátka – herečka Kristína Tormová či producentka Wanda Adamik Hrycová, ale dokonca aj bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok a spevák Richard Müller.

zväčšiť Vzácnym hosťom premiéry oceňovaného filmu... Foto: Forum Film Czech & Slovakia
Svetlonoc prezidentka Vzácnym hosťom premiéry oceňovaného filmu Svetlonoc bola prezidentka Zuzana Čaputová (v strede). Na snímke s režisérkou Terezou Nvotovou a herečkami.

Utorňajšie premietanie v bratislavskom kine s výdatnou prítomnosťou médií si, samozrejme, nenechali ujsť ani filmoví protagonisti. Medzi nimi asi najviac divákom známa je Natália Germáni, ktorá sa pripojila k dámam ako Eva Mores či Juliána Brutovská a Jana Oľhová. Pánsku časť osadenstva zastúpili herci Peter Ondrejička, Noël Czuczor alebo Matúš Ryšan. Viac si už pozrite v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Ivan Korčok #Tereza Nvotová #Natália Germáni #Zuzana Čaputová #Svetlonoc

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...