Arabela na červenom koberci! Veľkú filmovú premiéru si Jana Nagyová užila po boku krásnej dcéry a českých hviezd

Slovenskú herečku Janu Nagyovú (63) sme na obrazovke mohli roky vidieť len vďaka televíznemu archívu.

25.10.2022 10:30
Jana Nagyová Foto:
Jana Nagyová a jej dcéra na pražskej premiére novinky Princ mamáčik.
debata (1)

Jej dlhá odmlka sa skončila, na plátna kín mieri rozprávková novinka Princ mamáčik. Áno, práve v nej sa zbožňovaná Arabela vracia na filmové plátna. Hercovi a režisérovi Janovi Budařovi sa podarilo 63-ročnú rodáčku z Komárna dostať opäť pred kamery. Nagyová v novinke stvárňuje kráľovnú, mamu rozmaznaného princa v podaní Budařa.

Jana Nagyová na pražskej premiére novinky Princ... Foto: Profimedia
Jana Nagyová Jana Nagyová na pražskej premiére novinky Princ mamáčik.

Filmová novinka má za sebou pražskú premiéru, ktorá sa konala za prítomnosti hlavných predstaviteľov v Slovanskom dome. Nechýbala na nej ani slávna Arabela, 63-ročná Nagyová, ktorú na červenom koberci sprevádzala jej dcéra Sophia Emma. Nechýbal ani herečkin manžel a otec Sophie Emmy, Toni Pulm. Okrem nej má nová filmová kráľovná ešte dve deti z predošlých manželstiev, syna a dcéru.

zväčšiť Jan Budař, Veronika Khek Kubařová na pražskej... Foto: Profimedia
Jan Budař, Veronika Khek Kubařová Jan Budař, Veronika Khek Kubařová na pražskej premiére novinky Princ mamáčik.

Premiéru si nenechal ujsť ani hlavný hrdina snímky, Jan Budař, ktorý si pred objektívmi zapózoval s kolegyňou zo snímky, Veronikou Khek Kubařovou. Okrem nich bol na rozprávku zvedavý aj herecký pár Zlata Adamovská a Petr Štěpánek, ktorý si do kina priviedol aj malého vnuka. S deťmi do Slovanského domu dorazila aj modelka a herečka Agáta Hanychová, prišla aj herečka Patricie Pagáčová.

Jana Nagyová a jej dcéra na pražskej premiére...
 Zlata Adamovská, Petr Štěpánek a jeho  vnuk na...
+6 Jan Budař, Veronika Khek Kubařová na pražskej...

O čom je rozprávková novinka?
Princ Ludvík Otomar Karel XII., zrodený Vznešený, má veľmi blízko k svojej milujúcej mamičke, kráľovnej Ľudmile. Lenže Ludvík je už tak trochu „prerastený“ princ, má 39 rokov. Bojí sa skoro všetkého, do ženenia sa veľmi nehrnie a väčšinu života trávi poflakovaním sa po prepychovom zámku a priľahlých zverniciach. Múdry kráľ Radomil mu preto na narodeniny pripraví nečakaný darček – princ sa jedného rána prebudí v lese v obyčajných šatách a v sprievode drsného rytiera Hudrovala sa má vydať do sveta, aby zistil, o čom je život a možno konečne aj dospel. Hlavnú úlohu stvárňuje Jan Budař, jeho kráľovských rodičov si zahrali Jana Nagyová s Martinom Hubom. V ďalších úlohách sa predstavia Ondřej Vetchý, Veronika Khek Kubařová či Boleslav Polívka.

Jana Nagyová si v minulosti okrem Arabely (1980) zahrala väčšie či menšie postavy v ďalších obľúbených televíznych filmoch a seriáloch ako napríklad: Triptych o láske (TV film, 1980), Nebezpečné známosti (TV film, 1980), Bičianka z doliny (TV film, 1981), Chlap prezývaný Brumteles (TV film, 1982), Lekár umierajúceho času (TV seriál, 1983), Alžbetin dvor (TV seriál, 1986), alebo v česko-poľskom koprodukčnom filme Pražské tajemství z roku 1988.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Nagyová

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...