Veľké stretnutie po takmer 30 rokoch! Bíla, Troška a... veď to je 'princezna ze mlejna'!

Dodnes patrí medzi najobľúbenejšie rozprávky medzi českými aj slovenskými divákmi. Od uvedenia filmu Princezna ze mlejna uplynulo 28 rokov.

26.10.2022 09:44
Josef Maršálek, Lucie Bílá, Andrea Černá a... Foto:
Zľava: Josef Maršálek, Lucie Bílá, Andrea Černá a Zdeněk Troška na krste knihy Kynuté.
debata

Populárnu rozprávku českého režiséra Zdeňka Trošku uviedli v roku 1994 a v čase jej nakrúcanie sa v nej stretli mená ako Lucie Bíla, Yvetta Blanarovičová či Alois Švehlík a Ladislav Županič. Zabudnúť však nemožno ani na postavu Elišky, mlynárovej dcéry, ktorá sa napokon stala „princeznou z mlyna“.

Plavovlásku Elišku, ktorá počarovala šikovnému a dobrosrdečnému pomocníkovi Jindřichovi, si zahrala česká herečka Andrea Černá, ktorá asi navždy zostane spojená s rolou z tejto kultovej rozprávky. Na hranie však nezanevrela a stále sa vracia pred kamery – vo filmovej, ale najmä televíznej produkcii.

Herečka Andrea Černá na krste knihy "KYNUTÉ" v...
Speváčku Luciu Bílú prišiel podporiť na krst aj...
+1Zľava: Josef Maršálek, Lucie Bílá, Andrea Černá...

V utorok večer sa v pražskom Divadle Lucie Bílé uskutočnilo výnimočné stretnutie, keď sa bok po boku stretli práve hlavní tvorcovia známej českej rozprávky. Andrea Černá, ale tiež Lucie Bílá a Zdeněk Troška spoločne pokrstili cukrársku knižku pod názvom Kynuté od Josefa Maršálka. Bílá už pred samotným krstom poslala odkaz svojim fanúšikom na sociálnej sieti, kde knihu nazvala „nádhernou“ a „skvostom“. Režisér Troška zase odkázal (už priamo z pódia), aby sa ľudia nebáli ani sladkého a jedli, dokiaľ im chutí.

zväčšiť Andrea Černá ako Eliška v rozprávke Princezna... Foto: Česká televize
Andrea Černá ako Eliška v rozprávke Princezna ze mlejna. Andrea Černá ako Eliška v rozprávke Princezna ze mlejna.

Krst knihy, na ktorom sa stretli tváre rozprávky Princezna ze mlejna, si nenechalo ujsť viacero celebritných hostí a očividne ani českých médií. Bílá či Černá boli v tomto prípade jasným lákadlom.

Zatiaľ čo od uvedenia rozprávky Princezna ze mlejna uplynie 30 rokov až v roku 2024, Lucie Bílá sa na Instagrame tiež priznala, že ona už jedno takéto výročie oslavuje. A dokonca pripadlo práve na utorňajší deň krstu knihu. Práve v tento deň, pred tridsiatimi rokmi bol totiž uvedený prvýkrát videoklip k jednému z jej najväčších hitov – pesničky Láska je láska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #Lucie Bílá #Zdeněk Troška #Andrea Černá #Princezná z mlyna

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...