Šéfka módnej biblie poriadne prekvapila. K americkému prezidentovi si obliekla 40 rokov staré šaty!

Vzbudí pozornosť všade, kde sa objaví. Americká novinárka a šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour tak urobila aj v Bielom dome.

05.12.2022 00:00
Baz Luhrmann a šéfredaktorka magazínu Vogue... Foto: ,
Režisér Baz Luhrmann a šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour prichádzajú na štátnu večeru vo Washingtone v Bielom dome pri príležitosti návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v USA.
debata

Šéfka najslávnejšieho módnika na svete, amerického Vogue, prekvapila vo štvrtok večer na štátnej večeri usporiadanej na počesť návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona vo Washingtone. Dôvodom bolo jej garde, ale aj garderóba.

Tým prvým bol austrálsky režisér a producent Baz Luhrmann, ktorý tento rok predstavil svetu svoj ostatný film Elvis a získal si opäť srdcia divákov aj kritikov. S Wintourovou sa tiež podieľal na hosťovaní tohtoročnej výstavy MET Gala v Metropolitnom múzeu v New Yorku.

Tehotná modelka a moderátorka Chrissy Teigen a...
Režisér Baz Luhrmann a šéfredaktorka magazínu...
+13Spevák a hudobník Jon Batiste vystúpil na...

Čo sa garderóby týka, tá u sedemdesiatničky Wintourovej vzbudila rozruch tiež. Aspoň teda medzi módnymi znalcami a fajnšmekrami. Anna Wintour si totiž na náštevu Washingtonu vzala čierne šaty s kaskádou náhrdelníkov a zdobenia okolo krku aj na rukávoch. Neprekvapilo, že pochádzali z dielne francúzskej značky Chanel. Prekvapením však bolo, že išlo o model z kolekcie Karla Lagerfelda, ktorú pre módny dom vytvoril v roku 1982 a bol súčasťou kolekcie Jar/Leto 1983.

Kim Kardashian Čítajte viac ...že som dotrhala šaty po Marilyn? Kardashianka predvádza osí driek, zhodila už 10 kíl

Takmer štyridsať rokov staré šaty, ktoré pochádzajú z prvej kolekcie Lagerfelda pre módny dom Chanel, teda aspoň jeden ich exemplár, sú pritom súčasťou expozície Metropolitného múzea. Model je vyrobený z čierneho hodvábu a zdobený syntetickými kameňmi a kovovými detailmi – je považovaný za jeden z kľúčových kusov Lagerfeldovej estetiky, ktorá v tvorbe pre Chanel vždy rešpektovala tradíciu a opakovane vzdávala hold aj zakladateľke značky Coco Chanelovej.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa WINTOURDROBE (@wintourdrobe)

Nie je jasné, či Anna Wintour má doma svoj vlastný model, alebo predviedla ten múzejný. V druhom prípade by to však bola celkom zaujímavá voľba – aj vzhľadom na kritiku, ktorú pred pár mesiacmi za predvedenie šiat po Marilyn Monroeovej zožala Kim Kardashian. Ale kto iný, ak nie najmocnejšia ženy módy si to môže dovoliť…

VIDEO: Slovenské TOP modelky vo svete

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #múzeum #Karl Lagerfeld #Chanel #Anna Wintour

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...