Londýn ovládol Avatar! Saldana ako odetá do morskej peny a Kate Winslet... obliekla si staré šaty a vyzerala úchvatne

Po víkendovom prvom stretnutí so zástupcami médií sa v utorok večer uskutočnila aj veľkolepá svetová premiéra novinky Avatar: Cesta vody. Londýnsky (v tomto prípade modrý) koberec pred kinom Odeon zaplnili aj očarujúce hviezdy.

07.12.2022 07:20
Zoe Saldana v kreácii Alexander McQueen Foto: ,
Herečka Zoe Saldana v kreácii Alexander McQueen na svetovej premiére novinky Avatar: Cesta vody.
debata

Zdá sa, že druhý film, ktorý priamo nadväzuje na udalosti z hitu Avatar spred trinástich rokov, má ešte výraznejšie ženské zastúpenie. Do príbehu sa vrátila herečka Zoe Saldana či jej kolegyňa Sigourney Weaver, pribudla Kate Winslet alebo herečky Bailey Bass a Trinity-Jo Bliss.

Zľava: Herečky Kate Winslet, Sigourney Weaver a Zoe Saldana. Čítajte viac Už sa to blíži! Hviezdy predstavili Avatar číslo 2. Režisér si je istý, diváci ho budú chcieť vidieť aj dvakrát

Na utorňajšej londýnskej premiére sa slávnostný večer niesol, vlastne celkom pochopiteľne, v gala nálade. A tú podčiarkli práve ženské hvezdy. V luxusných róbach a bezchybne upravené. Neprekvapí, že jednu z najvýraznejších kreácií si obliekla práve Zoe Saldana, ktorá má dlhé roky prístup k tým najslávnejším značkám a ako jedna z najkrajších hollywoodskych herečiek je považovaná aj za ikonu módnu. V kreácii Alexander McQueen vyzerala Saldana naozaj úchvatne. Model šiat sa pritom niesol aj v znamení farebnosti filmu a celkovej nálady premiéry.

Herečka Zoe Saldana v kreácii Alexander McQueen...
Tvorcovia a herci z filmu Avatar: Cesta vody na...
+15Herec Sam Worthington a jeho manželka Lara...

Zatiaľ čo Saldana predvádzala luxusnú kreáciu z novej kolekcie, iný prístup zvolila Kate Winslet. Britská držiteľka Oscara sa totiž rozhodla ísť cestou udržateľnosti a namiesto nových šiat si na seba vzala starší model. Prvýkrát ho mala na sebe v roku 2015 na filmovom festivale v Toronte. „Nevedela som, či sa mi ich podarí ešte zapnúť, ale aha, tu som,“ so smiechom vyhlásila pred kamerou ENews.com. Pozornosť zaslúžene potom patrila aj 73-ročnej Sigourney Weaverovej, ktorej by ste takýto vek len sotva hádali. A samozrejme, mladým nádejám z filmového plátna.

zväčšiť Herečky Sigourney Weaver (vľavo) a Kate Winslet... Foto: Photo by StillMoving.net for Disney
Sigourney Weaver (vľavo) a Kate Winslet Herečky Sigourney Weaver (vľavo) a Kate Winslet na svetovej premiére novinky Avatar: Cesta vody.

Spokojne pôsobil aj režisér snímky – slávny James Cameron, ktorý filmom Avatar zasvätil niekoľko rokov života. V nedávnom rozhovore vyhlásil aj to, že technológie, s ktorými mohli pracovať na „Ceste vody“ sú neporovnateľné s tými, ktoré boli zapojené do vzniku prvej snímky. Cestu si však neuľahčil.

ABBA: zľava - Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad a Benny Andersson Čítajte viac So šedinami aj paličkou: ABBA opäť spolu, na verejnosti po 36 rokoch! Prilákala aj kráľov

Pri filme Avatar: Cesta vody sa Cameron a jeho tím museli popasovať s tým, ako zachytiť dianie pod vodou, čo sa ešte nikdy predtým nepodarilo. „Kľúčom k tomu bolo skutočne nakrúcať pod vodou a na vodnej hladine, aby ľudia správne plávali, správne vystupovali z vody, správne sa potápali,“ hovorí Cameron, „Vyzerá to reálne, pretože pohyb bol skutočný. A emócie boli skutočné.“

zväčšiť Herečka Bailey Bass prišla na premiéru v šatách... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Bailey Bass Herečka Bailey Bass prišla na premiéru v šatách značky Dior.

Tím zo zákulisia postavil obrovskú nádrž v štúdiách na Manhattan Beach, kde sídli Cameronova a Landauova produkčná spoločnosť Lightstorm. Nádrž mohla pojať dostatok vody, aby filmárom umožnila replikovať reálne oceánske podmienky. ”Mohli sme vytvoriť vlny, ktoré sa lámali na pobreží, a ľudí, ktorí sa snažili dostať z vody, zatiaľ čo ich zasahovali vlny. Mohli sme vytvoriť vlnovú interakciu s tvormi a ľuďmi, ktorí sa vynárajú na hladinu, zasiahne ich vlna a snažia sa povedať svoje repliky a zároveň sa snažia dýchať.”

Filmové premiéry december 2022 Čítajte viac 11 kinotipov na december: Nezabudnuteľná Whitney, Spielbergov príbeh a konečne nový Avatar!

Každý, kto sa podieľal bezprostredne na nakrúcaní, pritom musel zadržiavať dych. Štáb si spočiatku myslel, že aspoň technici obsluhujúci kamery budú môcť byť vo vode s dýchacími prístrojmi, avšak vydychované bublinky spôsobovali problémy, a tak ani to nebolo možné. Cameron si opäť myslí, že sa s touto snímkou zapíše do histórie tvorby kinematografie. Minimálne do technickej stránky.

"Simulácie vody sme robili už na Titanicu, ale toto nie je posun len na ďalšiu úroveň, ale o päť úrovní vyššie. Krásne na tom je, že ak dokážete vyriešiť vodu pre tento film, môžete nakrúcať všetku vodu kedykoľvek až do konca vekov. Takže tieto nástroje sa stávajú neuveriteľne dôležitými pre celý priemysel efektov,” uviedol americký tvorca. Výsledok filmu si slovenskí diváci budú môcť pozrieť už 15. decembra.

Video
VIDEO: Avatar – najväčšie filmové dobrodružstvo tohto roka prichádza!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kate Winslet #Zoe Saldana #Sigourney Weaver #Avatar: Cesta vody

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...