Pamätáte si Veverku z Básnikov? Takto vyzerá ryšavá Slovenka Badinková, ktorá plietla hlavy doktorom, dnes

Ohnivé ryšavé vlasy, dievčenský pôvab a nežný úsmev - herečka Michaela Badinková bola jednou z osudových žien slávnej filmovej série "Básníci", v ktorej sa preslávil aj herec Pavel Kříž.

20.12.2022 00:00
Herec Pavel Kříž a herečka Michaela Badinková Foto:
Herec Pavel Kříž a herečka Michaela Badinková na zábere z roku 2003, po tlačovej konferencii k nakrúcaniu filmu zo série "Básnici".
debata

Rodáčka z Malaciek nakrútila film Ako básnici nestrácajú nádej, ktorý mal premiéru v roku 2004. Mnoho divákov si ju teda zapamätalo ako Veverku Zrzečku, ďalšiu z osudových žien, ktorá skríži cestu večnému romantikovi – lekárovi Štěpánovi.

Miss Wisconsin 2022 Grace Stanke Čítajte viac Toto je nová Miss America! Blondínka študuje jadrové inžinierstvo a keď spustí na husliach...

Fanúšikovia filmu asi dobre vedia, že Badinková dostala od režiséra za úlohu, aby si vlasy zafarbila do ryšavého farebného tónu. Dušan Klein totiž chcel, aby hlavná ženská hrdinka pripomínala svojím výzorom austrálsku herečku Nicole Kidmanovú a práve s ryšavými vlasmi sa to vraj pri Badinkovej podarilo.

zväčšiť Herečka Michaela Badinková, ktorá pochádza z... Foto: Profimedia
Michaela Badinková Herečka Michaela Badinková, ktorá pochádza z Malaciek, počas premiéry predstavenia Třináct u stolu v Divadle Lucie Bílej.

Najmä českí diváci a fanúšikovia pôvabnej Slovenky dobre vedia, že Badinková sa čoskoro vrátila ku svojej pôvodnej plavej farbe a odvtedy ju svet filmu a televízie pozná predovšetkým ako blondínku. Keď sa počas víkendu objavila na premiére v Divadle Lucie Bílej v Prahe, pozornosť upútala nielen jej blond hriva, ale najmä osobný pôvab a šarm. Ten sa nemení ani po 18 rokoch od premiéry básnikov.

Pierce Brosnan Čítajte viac Z večného elegána Piercea Brosnana je deduško! Nie, naozaj ho nespoznáte, pozrite sa

Badinková však už svojho „básnika“ našla a dokonca s ním má dve deti. Herečkiným životným partnerom je Jan Teplý ml., s ktorým vychovávajú dcéry Emíliu a Evelínu.

Rok 1998: Herečka Calista Flockhart na...
Rok 1999: Herečka Calista Flockhart na...
+16Herečka Calista Flockhart na zábere z roku 2018.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #pôvab #blond #Michaela Badinková #hviezdy po rokoch #ryšavé vlasy

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...