OBRAZOM: Nádherná Penelope Cruz na cenách Goya zatienila aj mladé kolegyne. Ktorú krásku ešte treba vidieť?

Španielske filmové ceny Goya rozdali v sobotu večer v španielskej Seville. Pastvou pre oči bol červený koberec.

14.02.2023 00:00
Penelope Cruz Foto: ,
Herečka Penelope Cruz v kreácii Dolce & Gabbana na 37. ročníku cien Goya Awards.
debata

Postarali sa o to mnohé hviezdy španielskej kinematografie, ktoré už dlhé roky potvrdzujú, že ich štýl je porovnateľný s tým hollywoodskym. Ba niekedy ešte lepší, okorenený európskym šarmom a originalitou.

Lucia Hablovičová a dizajnér Boris Hanečka Čítajte viac Hablovičová či Simanová, Kobielsky s krásnou manželkou aj Verešová: Česko-Slovenský ples prilákal celebrity aj pomáhal

Medzi dámami aj tentoraz žiarila španielska herečka Penelope Cruz, ktorej voľba padla na čiernu róbu Dolce & Gabbana. Jej andalúzska inšpirácia bola nezapierateľná, šaty vyzerali tak trochu akoby si ich mala obliecť tanečnica flamenca a femma fatale z filmov Carlosa Sauru (toho mimochodom ocenili in memoriam). Mama dvoch detí a držiteľka Oscara v nich vyzerala úchvatne.

Herečka Penelope Cruz v kreácii Dolce & Gabbana...
Herečka Milena Smit v kreácii Saint Laurent.
+18Španielska herečka Maria Pedraza.

Na červenom koberci sa objavila napríklad aj herečka Laia Costa, ktorá získala cenu v hlavnej ženskej kategórii a bodovala v kreácii Carolina Herrera. Herečku Milenu Smitovú zase obliekol salón Saint Laurent a očarujúca kolumbijsko-španielska hviezda Juana Costa mala na sebe kreáciu Giambattista Valli. Francúzska herečka Juliette Binoche, ktorú ocenili za výnimočný prínos filmu, prišla v kreácii Paco Rabanne – azda v rámci pocty nedávno zosnulému návrhárovi.

zväčšiť Herečka Milena Smit v kreácii Saint Laurent. Foto: Profimedia
Milena Smit Herečka Milena Smit v kreácii Saint Laurent.

Galavečer 37. ročníka bol plný pôvabných kreácií a očarujúcej módy (a dám oblečených v nej) – viac si pozrite v galérii.

Čo sa cien samotných týka, večer ovládol film As bestas režiséra Rodriga Sorogoyena. Napínavý príbeh o útrapách francúzskeho manželského páru, ktorý sa prisťahuje na španielsky vidiek, získal celkom deväť sošiek. Zvíťazil okrem iného v kategórii najlepší film, réžia, kamera, strih alebo pôvodný scenár. Päť sošiek získal film Modelo 77, drámu z väzenského prostredia 70. rokov.

zväčšiť Herečka Nieves Alvarez v kreácii Stephane... Foto: SITA/AP, Laura Leon
Spain Goya Nieves Alvarez Herečka Nieves Alvarez v kreácii Stephane Rolland Couture.

Prekvapivo žiadnu cenu si neodnáša film Alcarras od Carly Simónovej, ktorý získal Zlatého medveďa pre najlepší film na festivale v Berlíne. Ceny Goya udeľuje Španielska akadémia umenia a kinematografie v troch desiatkach kategórií a jej laureáti dostávajú bronzovú bustu španielskeho maliara Franciska Goyu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Penelope Cruz #Dolce & Gabbana #červený koberec

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....