Ku..a, vysúkala zo seba najlepšia herečka po ohlásení ceny. Jej ďakovná reč dojala kolegov aj ovládla Twitter

V aktuálnej sezóne filmových ocenení je to v prípade ženskej hereckej kategórie takmer vopred jasné. Cenu dostane buď jedna, alebo druhá...

27.02.2023 12:30
29th Annual SAG Awards - Show Foto: ,
Herečka Michelle Yeoh získala cenu pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe.
debata

Áno, napriek väčšiemu počtu nominácií v tejto kategórii, je zjavné, že absolútnymi favoritkami sezóny sú herečky Cate Blanchett a Michelle Yeoh. Prvá za svoj fenomenálny výkon vo filme TAR, druhá zase za výkon v snímke Všetko, všade, naraz.

Na nedeľňajšom ceremoniáli cien SAG Awards, o držiteľoch ktorých rozhodujú samotní hlasujúci herci, sa víťazkou stala druhá menovaná. A reakcia, ktorej sa dočkalo publikum, jej kolegovia z brandže, ale aj televízne kamery, je priam nezaplateiteľná.

Herečka Li Jun Li v kreácii Fendi Haute Couture.
Herečka Janelle James v kreácii Rodarte.
+79Herečka Olivia Hamilton.

Michelle Yeoh, ktorá prelom v Hollywoode urobila vďaka role Bond-girl a neskôr zaujala vo viacerých filmoch, vyzerala byť zo zisku cennej trofeje naozaj dojatá a priam vo vytŕžení. Keď sa neskôr postavila na pódium, prvé slová sa niesli ešte v jej neveriackej nálade. „Do ri.., ku…a,“ neovládla sa 61-ročná Yeoh, ktorej tlieskala celá sála a dojatie sa dalo čítať aj na tvárach jej nominovaných kolegýň – či už spomenutej Cate Blanchettovej alebo Violy Davisovej.

„Táto cena nie je len pre mňa, je pre všetky dievčatá, ktoré vyzerajú ako ja,“ narážala na svoj ázijský pôvod rodáčka z Malajzie, ktorá sa presadila v Hollywoode. „Ďakujem vám za miesto pri stole, pretože mnoho z nás ho naozaj potrebuje. Potrebujeme byť videní, potrebujeme byť počutí a dnes ste nám ukázali, že to je možné,“ doplnila ešte dojatá Yeoh.

Zendaya Čítajte viac OBRAZOM: Úchvatná Zendaya, čierna ruža Delevingne, sexy Plaza či Coolidge ako Bardotka: Toto je móda z hereckých cien

Snímka Všetko, všade, naraz ovládla slávnostný večer, lebo okrem Yeohovej sa ceny dočkali vo vedľajších úlohách aj jej kolegovia Ku Huy Quan a Jamie Lee Curtis. Držitelia cien SAG sú často predzvesťou víťazov v hereckých kategóriách aj na Oscaroch. Uvidíme, teda, ako dopadne súboj medzi Yeohovou a Blanchettovou.

Dvojhodinový multižánrový snímok Všetko, všade, naraz je pritom tento rok na Oscara nominovaný až v 11 kategóriách vrátane najlepšieho filmu, réžie či scenára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cate Blanchett #SAG Awards #Michelle Yeoh

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...