OBRAZOM: Úchvatná Berry, trblietavá sexy Salma aj nežná kráľovná Oscarov Yeoh - tu je 100 záberov oscarovej módy

Ak má filmový biznis nejaký večer, ktorý sa dá označiť za najdôležitejší, je to ten oscarový. A podobné platí aj pre módny svet. Práve na oscarovom červenom koberci sa dámy aj páni predvádzajú v tých najštýlovejších modeloch.

13.03.2023 06:26
Salma Hayek Foto: ,
Herečka Salma Hayek žiarila v kreácii Gucci.
debata

Vyhlásenie 95. ročníka cien Americkej filmovej akadémie nebolo iné – prinieslo desiatky úchvatných lookov, niektoré dámy potvrdili svoje statusy módnych ikon, iné ešte dokonca prekvapili. Kto nás zaujal v bohatom zastúpení hostí?

V prvom rade to bola farba. Biela. Takmer svadobne pôsobili výbery niekoľkých hollywoodskych krások, ktoré siahli po bielej farby. Herečka Michelle Williams pôsobila očarujúco v kreácii Chanel Couture, kým jej britská kolegyňa Emily Blunt ponúkla sošnú siluetu v kreácii Valentino s odhalenými ramenami.

Herečka Michelle Williams (v kreácii Chanel...
Herečka Michelle Yeoh prišla v kreácii...

Na bielu farbu stavila aj herečka Halle Berry, ktorá popiera zákony času. Hoci má už 56 rokov, v modeli od Tamary Ralphovej vyzerala úžasne a sexi. Rozparky odhaľovali jej špičkovú formu. Herečku Mindy Kalingovú do bielej obliekla dizajnérka Vera Wang.

zväčšiť Herečka Halle Berry vyzerala úchvatne v kreácii... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Halle Berry Herečka Halle Berry vyzerala úchvatne v kreácii Tamara Ralph.

Na nežnú off-white bielu potom stavila aj Rooney Mara, ktorá si dokonca vzala model z archívnej kolekcie Alexandra McQueena z roku 2008. Herečka Zoe Saldana zase žiarila v kreácii vyblednutej ružovej, ktorá v odleskoch evokovala priam svadobný model. Šaty pochádzali z aktuálnej kolekcie Fendi Couture.

USA film ceny Oscar Čítajte viac Oscary ovládol film Všetko, všade, naraz. Získal ich sedem

A, samozrejme, nemožno zabudnúť ani na samotnú víťazku hlavnej hereckej kategórie. Malajzijská herečka Michelle Yeoh sa obliekla do kreácie Dior Couture, v ktorej nežný biely základ zdobili jemné kaskády peria.

zväčšiť Herečka Cate Blanchett prišla v kreácii Louis... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Cate Blanchett prišla v kreácii Louis Vuitton. Herečka Cate Blanchett prišla v kreácii Louis Vuitton.

Celkovo sa zdá, že slávnostný večer mali pod palcom najmä veteránky filmovej brandže. Okrem 61-ročnej Yeohovej, ktorá vyhlásila pri preberaní ceny, aby si ostatné ženy nikdy nenechali od iných nahovoriť, že sú za zenitom (a že má pravdu!), sa pred objektívmi v top módnej forme predviedli aj zrelé päťdesiatničky Salma Hayek či Cate Blanchett alebo Nicole Kidman. Každá úplne iná, no všetky očarujúce.

zväčšiť Herečka Michelle Yeoh prišla v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Michelle Yeoh Herečka Michelle Yeoh prišla v kreácii Christian Dior Couture.

Kým Hayekovej voľba padla na odvážnu a do očí udierajúcu kreáciu Gucci v metalickej medenej farbe s oranžovým podtónom, jej austrálska kolegyňa Kidman si obliekla model z čierneho zamatu a s aplikáciou trblietavých kvetín od Armani Privé. Nominovaná Cate Blanchett stavila na údernosť dvojfarebnej kombinácie od Louis Vuitton a dokonalú drapériu riasenia čiernej sukne aj akvamarínového to­pu.

Rok 2003: Herečka Catherine Zeta-Jones Čítajte viac Vedľa škatule od topánok, na exotickom ostrove... tušili ste, kde všade víťazi Oscarov umiestnili svoje sošky?

Metalické a luxusne pôsobiace štruktúry a dezény sú so železnou pravidelnosťou súčasťou podobných podujatí a platilo to aj v prípade 95. ročníka oscarového večera. Či už išlo o striebornú trblietavú róbu Gucci Jessicy Chastainovej alebo model Rodarte, v ktorom žiarila Kate Hudson, lesk a ligot skrátka nechýbal.

zväčšiť Herečka Zoe Saldana prichádza na vyhlásenie... Foto: SITA/AP, John Locher
95th Academy Awards - Roaming Arrivals Herečka Zoe Saldana prichádza na vyhlásenie Oscarov v kreácii Fendi Haute Couture. Po jej boku je manžel Marco Perego.

Dramatickú čiernu zastúpili dámy ako Jessie Buckley v šatách Rodarte, ale tiež Phoebe Waller-Bridge v šatách Dolce & Gabbana, speváčka Lady Gaga v kreácii z minulotýždňovej prehliadky Versace či očarujúca Deepika Padukone v róbe so strihom morskej panny od Louis Vuitton.

zväčšiť Herečka Jessica Chastain dorazila na slávnostný... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Jessica Chastain Herečka Jessica Chastain dorazila na slávnostný galavečer v kreácii Gucci.

Nežné a romantické boli potom odlesky v modeloch Any De Armasovej, jemných ružových šatách zdobených kaskádou aplikácií na spodnom leme od Louis Vuitton, ale tiež model herečky Allison Williamsovej od dizajnéra Giambattistu Valliho. A na žiarivé farby prišiel rad v prípade Stephanie Hsu v modeli Valentino Couture či herečku Angelu Bassettovú, ktorá stavila na úchvatný odtieň fialovej v kreácií Moschino.

zväčšiť Herečka Stephanie Hsu prichádza na oscarový... Foto: SITA/AP, John Locher
Stephanie Hsu Herečka Stephanie Hsu prichádza na oscarový večer v kreácii z dielne Valentino Couture.

Medzi pánskymi účastníkmi nezostal prehliadnutý napríklad Andrew Garfield v smokingu značky Fendi, ale ani nominovaní Austin Butler a Paul Mescal. Prvého obliekol ateliér Saint Laurent a druhého zase Gucci. Viac ako sto obrázkov z červeného koberca nájdete v našej galérii.

Herečka Michelle Williams (v kreácii Chanel...
Herečka Michelle Yeoh prišla v kreácii...
Herec Andrew Garfield prišiel na Oscary v...
Herec Ke Huy Quan v pánskom obleku Armani.
+17Herec Colin Farrell prišiel na slávnostný večer...
Speváčka Ciara a jej manžel Russell Wilson.
Herečka Halle Berry a jej partner Van Hunt...
+25Herec Hugh Grant a jeho partnerka Anna Elisabet...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Cate Blanchett #móda #Versace #Salma Hayek #Nicole Kidman #Dior #Rooney Mara #Michelle Williams #Emily Blunt #Oscar #Armani Privé #Prada #Elie Saab #Chanel Couture #Fendi #Michelle Yeoh

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...