Odvahou sa jej nevyrovnal nik, vyrazila na žúr a na prsiach mala len vtáčie pero. Táto kráska sa narodila v mužskom tele

Len málokto ju dokázal prehliadnuť, keď vstúpila na červený koberec počas párty magazínu Vanity Fair. Odvahu vo výbere garderóby, akú ukázala herečka a modelka Hunter Schafer, nemala žiadna iná dáma.

14.03.2023 00:00
Hunter Schafer Foto: ,
Herečka Hunter Schafer sa predviedla v kreácii od Ann Demeulemeester.
debata (10)

Dvadsaťštyriročná Američanka, ktorú aj slovenskí diváci dobre poznajú zo seriálového hitu Eufória, si na slávny večierok prestížneho magazínu obliekla model z kolekcie značky Ann Demeulemeester. Ten tvorila hodvábna sukňa s naznačenou vlečkou, ktorá dokonalo obkresľovala štíhle sošné telo nositeľky. Hornú časť modelu však tvorilo len biele vtáčie pero umiestnené na gumenom popruhu, ktorý bol umiestnený na prsiach.

Liberty Blake Simon Čítajte viac Netolerujúce a neláskavé? Nie, moje Slovensko je krásne, tvrdí transrodová modelka Liberty Simon

Hunter v tejto kreácii a s rozpustenými vlasmi pôsobila tak trochu ako divožienka a éterická víla. Išlo o vôbec najodvážnejší look, aký má táto rodáčka z mesta Trenton v New Jersey na konte.

zväčšiť Herečka a modelka Hunter Schafer v kreácii Ann... Foto: Profimedia
Hunter Schafer v kreácii Ann Demeulemeester Herečka a modelka Hunter Schafer v kreácii Ann Demeulemeester na párty magazínu Vanity Fair.

Fanúšikovia Schaferovej určite dobre vedia, že kráska nie je známa len svojimi seriálovými a modelingovými úspechmi. Je tiež aktivistkou za práva LGBTI+ ľudí a sama sa identifikuje ako transrodová osoba. Hunter sa narodila v mužskom tele, no už od útleho detstva cítila, že nie je v správnom tele. Vo viacerých rozhovoroch sa vyjadrila, že prvé znaky vnímala už ako dvojročná.

Modelka a aktivistka Adwoa Aboah v kreácii...
Herečka Sharon Stone na párty magazínu Vanity...
+52Nicky Hilton Rothschild na párty Vanity Fair...

Tranzíciu začala už ako štrnásťročná, údajne najprv tajne a skrývajúc sa pred rodičmi. Do školy chodievala s mejkapom a v dievčenských šatách, no pred príchodom domov sa prezliekla a odlíčila. Keď napokon rodičom povedala o tom, že sa cíti byť ženou, prvé mesiace boli vraj veľmi náročné.

Sharon Stone Čítajte viac Sánky dolu: 65-ročná Sharon Stone na párty po Oscaroch uchvátila. Večer patril aj Češke so slávnym dekoltom

Zároveň však dodala, že „skutočný život som začala žiť až po tranzícii, všetko, čo sa dialo predtým, mám akoby rozmazané“. Svoju vlastnú osobnú skúsenosť s tranzíciou pretvorila aj do charakteru a herectva v postave Jules v seriáli Eufória.

Herečka Michelle Williams (v kreácii Chanel...
Herečka Michelle Yeoh prišla v kreácii...

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Vanity Fair #transrodové osoby #Hunter Schafer

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...