Čaputovej aj Trumpovej vyčaril nadšené úsmevy, teraz Macronov šarm očaril kráľovnú Maximu. A podľahli mu aj tieto dámy...

Je známy ako jeden z najvplyvnejších európskych politikov, ale má tiež povesť šarmantného spoločníka a džentlmena. Aj mnohé zábery z minulosti potvrdzujú, že francúzsky prezident Emmanuel Macron má v spoločnosti žien istú "výhodu".

12.04.2023 10:45
Holandský kráľ Viliam-Alexander a kráľovná... Foto: ,
Holandský kráľ Viliam-Alexander a kráľovná Maxima (vpravo) s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a jeho manželkou Brigitte Macronovou na štátnej večeri v kráľovskom paláci v Amsterdame.
debata (2)

Potvrdilo sa to aj počas štátnej návštevy francúzskeho prezidentského páru v Amsterdame, kde sa prezident Emmanuel Macron a jeho manželka Brigitte stretla s holandským kráľom Viliamom-Alexandrom a jeho manželkou – kráľovnou Maximou.

Kráľovná Maxima Čítajte viac Kráľovná Maxima a jej šatník na návšteve Slovenska? Do Tatier si vzala ukážkovú eleganciu, triumfom boli šaty v SND

Prvé zvítanie prebiehalo ešte v relatívne oficiálnom tóne a kvarteto si spoločne zapózovalo pre médiá, aby potom odštartovalo spoločný program štátnej návštevy. Najprv bola v pláne návšteva Haagu, kde sa v divadle Amare prihovorila francúzska hlava štátu pozvaným hosťom a predniesla svoj prejav o suverenite Európy.

Kráľovná Maxima v róbe Claes Iversen s manželom...
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a jeho...
+6Holandský kráľ Viliam-Alexander a kráľovná...

Prejav narušili demonštranti, ale Macron zvládol situáciu s relatívnym pokojom. Večerný program bol však rozhodne o niečo príjemnejší, ako čeliť kritike protestujúcich. S manželkou prijali pozvanie na štátnu večeru do kráľovského paláca v Amsterdame.

zväčšiť Poriadne veselá nálada na štátnej večeri. Zdá... Foto: Profimedia
Holandský kráľ Viliam-Alexander a kráľovná Maxima, Emmanuel Macron, Brigitte Macron Poriadne veselá nálada na štátnej večeri. Zdá sa, že šarm francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona zafungoval aj na kráľovnú Maximu.

Oba páry sa stretli znovu pred objektívmi, pričom to bola najmä kráľovná Maxima, ktorá zaujala. Na počesť francúzskeho páru si obliekla model červených šiat Claes Iversen s kalichovými rukávmi. Nechýbali honosné šperky a korunka.

Princezná Catherine z Walesu a jej najmladší syn, princ Louis Čítajte viac Porušila protokol, ale krásnej princeznej Kate odpustia snáď všetko. Na veľkonočnej omši prekvapil aj Karol III. - aha, kto kráčal hneď za ním...

A slávnostná večera bola aj zdrojom vtipných či šarmantných momentiek, na ktorých je zachytená práve dobre naladená a uvoľnená kráľovná sediaca vedľa francúzskeho prezidenta. Zdá sa, že plavovláska sa so svojím spoločníkom výborne bavila. Spoločne si pripili šampanským a po oficiálnych prípitkoch ešte živo konverzovali.

zväčšiť Francúzsky prezident Emmanuel Macron počas... Foto: Profimedia
Emmanuel Macron, Zuzana Čaputová Francúzsky prezident Emmanuel Macron počas štátnej návštevy Slovenska s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v roku 2019.

Nie je to prvýkrát, čo vznikli objektívom podobné momentky, kde sa mocné ženy, či už prezidentky, političky, predstaviteľky monarchií, ale aj prvé dámy spokojne usmievajú po boku Emmanuela Macrona. Podobné zábery vznikli napríklad aj pri stretnutí Emmanuela Macrona so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, s bývalou prvou dámou USA Melaniou Trumpovou či napríklad španielskou kráľovnou Letiziou.

Holandská kráľovná Maxima a holandský kráľ Viliam Alexander Čítajte viac Kráľovná Maxima v Bratislave predviedla pompéznu róbu aj šperky za státisíce. Prezidentka Čaputová bodovala v róbe od Mikloška

Niežeby to neplatilo aj pri iných politikoch – profesionálne nacvičené úsmevy sú súčasťou väčšiny stretnutí. Faktom však je, že v prípade Macrona sa zdá, že dámy sú o niečo viac uvoľnené a spontánne, než to je pri iných mužoch z vysokých politických kruhov. Francúzsky šarm má skrátka niečo do seba…

Fínska premiérka Sanna Marinová s francúzskym...
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a...
+4V roku 2019 vznikla takáto momentka pri...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Amsterdam #štátna návšteva #Emmanuel Macron #kráľovná Maxima

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....