Kráľovná Letizia či princezná Charlene - takto žiarili členky európskej šľachty na recepcii. A čo princezná Kate? Veď sa pozrite...

V predvečer korunovácie kráľa Karola III. sa konala slávnostná recepcia v Buckinghamskom paláci. Zúčastnili sa na nej zástupcovia viacerých európskych aj svetových monarchií.

05.05.2023 21:21
Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia Foto: ,
Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia v šatách od Victorie Beckham pózujú fotografom na recepcii v Buckinghamskom paláci.
debata (10)

Kráľa Karola III,, ktorého už v sobotu oficiálne korunujú za hlavu britskej monarchie, prišli podporiť mnohí jeho „kolegovia“ králi, kráľovné či princovia a princezné zo všetkých kútov Európy. Na momentkách, ktoré vznikli na slávnostnom bankete, boli zachytené vo výbornej nálade a samotný Karol III. dokonca so srdečným úsmevom a v živej debate – napríklad so španielskym kráľom Felipem či dánskou princeznou Mary.

Karol III. Čítajte viac Je Karol III. prechodný kráľ? Na koho sa chce podobať William? A čo monarchii priniesla Meghan? Vysvetľuje historička

Recepcia bola, samozrejme, aj príležitosťou pre dámy, aby predviedli prvý zo štýlových lookov, ktorých sa objektívy svetových médií dočkajú počas korunovačného víkendu. Neprehliadnuteľná bola napríklad monacká princezná Charlene, ktorá si obliekla model na jedno rameno s volánom a trblietavou výšivkou.

Princezná Kate z Walesu (v strede) oblečená v...
Dánsky korunný princ Frederik a jeho manželka,...
+16Španielsky kráľ Felipe VI zdraví princeznú Kate...

Očarujúca bola aj španielska kráľovná Letizia v šatách zeleného odtieňa či jordánska kráľovná Rania, ktorá volila hnedé šaty s kontrastnými gombíkmi. Opomenúť nemožno ani dánsku korunnú princeznú Mary či jednu z najmladších členiek tohto „monarchického“ zoskupenia – holandskú princeznú Catharine-Amaliu. Tá sprevádzala aj svoju starú mamu, niekdajšiu kráľovnú a dnes princeznú Beatrix.

zväčšiť Monacké knieža Albert II a jeho manželka,... Foto: SITA/AP, Danny Lawson
Monacké knieža Albert II a jeho manželka, princezná Charlene Monacké knieža Albert II a jeho manželka, princezná Charlene zavítali do Londýna tiež.

Samozrejme, pozornosť sa upierala aj ku domácej zástupkyni – princeznej Kate, ktorá na akcii zastúpila svoju svokru Camillu. Práve Kate s Karolom III. boli hostiteľmi banketu, ktorý trval bezmála dve hodiny.

Britain Concert Blast Čítajte viac Odhalila tajomstvo? Moderátorka sa opýtala princeznej Kate otázku, ktorá zaujíma celý svet... a odpoveď?

V sobotu už jednotlivých zástupcov monarchií čaká účasť na slávnostnej korunovácii, ktorá bude prvou po 70 rokoch vo Veľkej Británii. Na túto udalosť bolo pozvaných zhruba 2000 hostí, čo je výrazne menej akoto bolo v čase korunovácie kráľovnej Alžbety II.

Princezná Kate z Walesu a princ William z...
Princezná Kate z Walesu pózovala, fotila sa a...
+12Princ William a princezná Kate z Walesu...

Detaily o korunovácii kráľa Karola III. prezradil v našom rozhovor aj komentátor kráľovskej rodiny Jakub Abrahám. Viac si pozrite v rozhovore nižšie.

Video

VIDEO: S royalistom Jakubom Abrahám sme hovorili o detailoch aktu korunovácie kráľa Karola III., o tom, čo môže monarchia naučiť Slovákov a prečo ich tak fascinuje. Zhovárali sme sa ale tiež o tom, či Karola III. v deň korunovácie zatieni niektorý z členov kráľovskej rodiny a aký signál vysiela neprítomnosť Meghan Markleovej na celom procese. Viac už v rozhovore a videu vyššie.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #buckinghamský palác #kráľovná Letizia #princezná Charlene #princezná Kate #recepcia #princezná Mary #korunovácia Karola III.

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....