Neverím, že tu som... nadšená Emma Thompson v čele hostí korunovácie. Prišiel aj Lionel Richie a Katy Perry

Osobnosti kultúrneho a umeleckého sveta sa tiež objavili v zozname hostí na korunovácii kráľa Karola III. Hviezdou pred objektívmi bola na pár sekúnd držiteľka Oscara Emma Thompson.

06.05.2023 10:55
Emma Thompson a jej manžel Greg Wise Foto: ,
Herečka Emma Thompson a jej manžel Greg Wise prichádzajä na korunováciu kráľa Karola III.
debata

Britská herečka, ktorá naposledy zaujala kritikov aj divákov vo filme Zoznámte sa, Leo Grande, ale diváci ju poznajú aj z hitu Láska nebeská, netajila nadšenie kráčajúc smerom do Westministerského opátstva, kde kráľa Karola III. korunujú v sobotu na poludnie. Thompsonovú sprevádzal manžel Greg Wise, herečka dorazila v elegantnom vzorovanom kabátiku s kvetinovou potlačou.

karol Čítajte viac „Bože, ochraňuj kráľa“. Karol III. sa stal britským panovníkom (online)

Okrem Thompsonovej britskú umeleckú scénu zastúpila aj herečka Joanna Lumley či moderátori Ant & Dec – jedna z najpopulárnejších dvojíc britskej televízie.

Holandský kráľ Willem-Alexander a holandská...
Belgický kráľ Filip a kráľovná Mathilda...
+44Švédsky kráľ Carl XVI Gustaf a krunná princezná...

Pozvánku na sobotňajší obrad dostal aj spevák Lionel Richie či austrálsky spevák a hudobník Nick Cave. Toho pár dní pred korunováciou kritizovali za to, že prijal pozvanie. Cave však svoje rozhodnutie zdôvodnil nasledovne. „Nie som monarchista, nie som ani royalista,“ odkázal fanúšikom.

zväčšiť Spevák a hudobník Nick Cave bol tiež pozvaný na... Foto: SITA/AP, Jane Barlow
Nick Cave Spevák a hudobník Nick Cave bol tiež pozvaný na korunováciu.

„S kráľovskou rodinou ma spája nevysvetliteľná citová väzba: S ich podivnosťou, s hlboko excentrickou povahou celej veci, ktorá tak dokonale odráža jedinečnú zvláštnosť Británie. Tieto veci ma jednoducho priťahujú,“ uviedol Cave, ktorý tiež na margo zosnulej panovníčky Alžbety II. uviedol, že pri stretnutí s ňou na neho "pôsobila priam mimozemsky“.

Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia Čítajte viac Kráľovná Letizia či princezná Charlene - takto žiarili členky európskej šľachty na recepcii. A čo princezná Kate? Veď sa pozrite...

Medzi hosťami sa objavila aj speváčka Katy Perry, ktorá neskôr večer vystúpi na koncerte na hrade Windsor. Ďalších hostí si pozrite v galérii.

Video

VIDEO: S royalistom Jakubom Abrahám sme hovorili o detailoch aktu korunovácie kráľa Karola III., o tom, čo môže monarchia naučiť Slovákov a prečo ich tak fascinuje. Zhovárali sme sa ale tiež o tom, či Karola III. v deň korunovácie zatieni niektorý z členov kráľovskej rodiny a aký signál vysiela neprítomnosť Meghan Markleovej na celom procese. Viac už v rozhovore a videu vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katy Perry #Nick Cave #Emma Thompson #hostia #Lionel Richie #kráľ Karol III. #korunovácia Karola III.

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...