Cannes plné hviezd: Prišiel Depp, Uma Thurman aj sexi modelky, ale všetky oči na... nádhernú dcéru Zeta-Jonesovej a Douglasa

V letovisku Cannes na juhu Francúzska sa v utorok večer začal 76. ročník slávneho filmového festivalu.

16.05.2023 20:32
debata
zväčšiť Herec Michael Douglas v sprievode manželky... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Michael Douglas v sprievode manželky Catherine Zeta-Jonesovej a dcéry Carys Zeta Douglasovej Herec Michael Douglas v sprievode manželky Catherine Zeta-Jonesovej a dcéry Carys Zeta Douglasovej na otváracom ceremoniáli filmového festivalu v Cannes a premiére otváracieho filmu Jeanne du Barry.

Prehliadku oficiálne odštartovala francúzska herečka Chiara Mastroianni. Po jej príhovore a príchode pred objektívy nasledovala svetová premiéra historického filmu s názvom Jeanne du Barry – Kráľova milenka od francúzskej režisérky Maïwenn, kde hlavnú úlohu kráľa Ľudovíta XV. stvárnil Johnny Depp.

Pre Deppa ide o vôbec prvý veľký projekt od súdu s exmanželkou Amber Heardovou, ktorý zatienil jeho kariéru a obvinenia z domáceho násilia, ktoré na jeho adresu vyslovila ex-partnerka, ho pripravili o niekoľko rol.

Carys Zeta Douglas prišla podporiť svojho otca...
Herečka Elle Fanning sa objavila na červenom...
+50Herec Michael Douglas v sprievode manželky...

Utorňajšia premiéra bola podľa mnohých novinárov veľkým návratom amerického herca. Sprevádzali ju však aj protesty. Okrem iného pred štartom akcie protestovala skupina francúzskych hercov a herečiek, podľa ktorých uvedením filmu s Deppom festival hovorí, že vo Francúzsku „možno beztrestne páchať násilie“. Podľa usporiadateľa filmovej prehliadky bola kritika neopodstatnená.

zväčšiť Herec Pierre Richard a herec Johnny Depp... Foto: SITA/AP, Daniel Cole
Pierre Richard a herec Johnny Depp Herec Pierre Richard a herec Johnny Depp spoločne uviedli film Jeanne du Barry.

O pozornosť sa Johnny Depp delil s krajanom a o pár dekád starším kolegom Michaelom Douglasom. Ten si prevezme počas slávnostného ceremoniálu čestnú cenu festivalu. Na tento výnimočný moment jeho kariéry ho prišli podporiť manželka Catherine Zeta Jones, ale aj dcéra Carys Zeta Douglas. Jedna krajšia ako druhá, obe predvádzajúc sa v duchu slávneho filmového festivalu. Červený koberec v Cannes patrí medzi tie najsledovanejšie na európskom kontinente a ani jedna z dám to nepodcenila.

Brie Larson Čítajte viac Rímsky monument a pred ním... oslnivá Charlize Theron v podprsenke, krásna Brie aj svalovec Diesel. Zbesilá jazda štartuje

Waleská rodáčka Zeta-Jones stavila na červenú ombré róbu Elie Saab Haute Couture a vyzerala očarujúco, jej dcéra Carys zase nežne a veľmi dievčensky v bielych šatách Elie Saab s ornamentálnou výšivkou a zdobením z kryštálikov a flitrov.

zväčšiť Herečka Uma Thurman v kreácii Christian Dior... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Uma Thurman Herečka Uma Thurman v kreácii Christian Dior Couture, prišla so synom Levonom Hawkeom.

Rodinný nebol večer len pre Douglasa a Zeta-Jonesovú. Na červenom koberci sa totiž so svojím potomkom objavila aj známa herečka Uma Thurman, ktorú sprevádzal syn Levon Hawke. Thurmanová sa predvádzala v šatách odtieňa champagne a pompéznom „opera-coat“ (večernom plášti) z dielne francúzskeho domu Dior.

Roger Federer a jeho manželka Mirka Federer Čítajte viac Federerova krásna Mirka v perí za tísicky eur, Lipa ako kópia Schifferovej, pri Salme spadli sánky a tento herec prišiel... ako mačka!

Hneď v prvý večer sa pred objektívmi objavili desiatky známych tvárí. Spomedzi modeliek očarila napríklad Alessandra Ambrosia v kreácii Elie Saab Haute Couture z roku 2005, ale aj nestarnúca Naomi Campbell v kreácii Celine.

zväčšiť Modelka Alessandra Ambrosio pózuje v kreácii... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Alessandra Ambrosio Modelka Alessandra Ambrosio pózuje v kreácii Elie Saab Haute Couture.

Herečka Elle Fanning dorazila na červený koberec v princeznovskej bálovej sukni a prepracovanom luxusnom živôtiku z dielne Alexander McQueen. Jej staršiu kolegyňu Helen Mirrenovú, ktorá sa inšpirovala premiérovým filmom a prišla v šatách s dobovým nádychom a modrými vlasmi, obliekala značka Del Core.

zväčšiť Herečka Elle Fanning sa objavila na červenom... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Elle Fanning Herečka Elle Fanning sa objavila na červenom koberci v kreácii Alexander McQueen a šperkoch Cartier.

Pozornosť na seba strhli aj členky medzinárodnej poroty – napríklad americká herečka Brie Larson sa predvádzala v kreácii Chanel, kým jej kolegyňa – režisérka Julia Ducournau v pompézne pôsobiacej róbe Givenchy. Akcia prilákala aj celebrity ako Victoria Silvstedt či Victoria Bonya, alebo príslušníčky monackej šľachty – Charlotte Casiraghiovú (šaty Chanel Couture) a jej švagrinú Beatrice Borromeovú (šaty Dior Couture). Prvá menovaná sa po dlhom čase objavila v spoločnosti manžela – filmového producenta Dimitriho Rassama a zahnala tak klebety o kríze v manželstve.

zväčšiť Členka monackej kniežacej rodiny Charlotte... Foto: Profimedia
776298233 Členka monackej kniežacej rodiny Charlotte Casiraghi v kreácii Chanel Haute Couture a jej manžel - producent Dimitri Rassam.

Cannes je, samozrejme, aj o filmovom umení. Prehliadka ponúkne 21 súťažných filmov, ktoré zabojujú o hlavnú cenu, Zlatú palmu, v súťaži sú najnovšie počiny od režisérov Wesa Andersona, Nanniho Morettiho či Kena Loacha. V záverečný deň, v sobotu 27. mája, odovzdá prestížne ocenenie víťazovi predseda poroty, ktorým je tento rok slávny švédsky režisér Ruben Östlund, ktorý zvíťazil vlani so snímkou Trojuholník smútku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #rodina #Johnny Depp #film #Uma Thurman #Michael Douglas #Cannes #Charlotte Casiraghi #Catherine Zeta-Jones #Elle Fanning

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...