Krásou v týchto šatách vyrazila dych: Neuveríte, hollywoodska kráska si 'obliekla' róbu z roku 1949...

Jeden krajší model za druhým, jedna opulentnejšia róba za ďalšou. Ale potom príde herečka Natalie Portman a o jeden z najkrajších módnych momentov festivalu v Cannes je postarané.

21.05.2023 12:00
debata
zväčšiť Zľava: Režisér Todd Haynes, herečka Natalie... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Todd Haynes, herečka Natalie Portman a herec Charles Melton Zľava: Režisér Todd Haynes, herečka Natalie Portman a herec Charles Melton na premiére filmu May December. Portman má na sebe šaty značky Christian Dior - model, ktorý je reinterpretáciou slávnych šiat z roku 1949.

Americko-izraelská herečka a držiteľka Oscara sa v sobotu neskoro večer objavila na červenom koberci v Cannes, aby uviedla svoj nový film May December. Hoci ju sprevádzala aj kolegyňa Julianne Moore, režisér Todd Haynes a kolegovia Cory Michael Smith a Charles Melton, málokto dokázal odtrhnúť zrak práve od hrdinky hitu Čierna labuť.

Salma Hayek Čítajte viac Konečne, toto je skutočný triumf, plesali fanúšikovia pri krásnej Salme Hayek. V jej tieni zostali mnohé, ale ruská kráska...

Dôvodom nebol len osobný pôvab 41-ročnej tmavovlásky, ale aj róba, ktorú si na tento večer vybrala. Portman vyrazila na červený koberec v nádherných šatách bez ramienok a s bálovou sukňou, ktorá pôsobila ako trblietavé lupene kvetov. Model z francúzskeho ateliéru Dior pritom spoznal azda každý módny fanúšik a znalec odevnej histórie.

Zľava: Cory Michael Smith, Julianne Moore,...
Lydia Bielen na premiére filmu May December.
+8Zľava: Cory Michael Smith, Julianne Moore,...

Šaty, do ktorých obliekol francúzsky ateliér americkú herečku, sú totiž dielom doslova múzejným. Teda, aby sme boli presní, sú reinterpretáciou slávnej róby, ktorú ešte v roku 1949 uviedol ako súčasť svojej novej kolekcie etablujúci sa módny dizajnér Christian Dior.

zväčšiť Herečka Natalie Portman na premiére filmu May... Foto: Profimedia
Natalie Portman Herečka Natalie Portman na premiére filmu May December v Cannes. V šatách Christian Dior, ktoré sú reinterpretáciou róby z roku 1949.

Dnes sa originál šiat nachádza práve v múzejnej expozícii a objavil sa na viacerých výstavách po celom svete. Portman síce nemala na sebe originál šiat, ale až na drobné úpravy bola róba takmer na vlas podobná tej, ktorú vyrobili pred viac ako sedemdesiatimi rokmi. Takto sa to robí, čo poviete…? V galérii vyššie si pozrite zábery zo sobotňajšej premiéry. Najkrajšie šaty 76. ročníka festivalu nájdete nižšie.

Herečka Scarlett Johansson pózuje v kreácii...
Herečka Anais Demoustier v luxusnej kreácii...
+47Anushka Sharma prišla na premiéru film The Old...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #róba #Cannes #Natalie Portman #Christian Dior #Cannes 2023

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...