Takú svadbu svet dlho nezažil, jordánsky kráľ žení syna. Zatieni nevestu jeho krásna mama? Kráľovná Rania je ako magnet

Jordánsko sa pripravuje na veľkolepú slávnosť, vo štvrtok 1. júna sa tamojší korunný princ Husajn ožení so svojou saudskoarabskou snúbenicou Rádžvou.

29.05.2023 00:00
Kráľovná Rania (vľavo) a jej budúca nevesta... Foto:
Kráľovná Rania (vľavo) a jej budúca nevesta Rajwa Alseif na predsvadobnej oslave pre ženskú časť rodiny s tradičným maľovaním henny.
debata

Medzi svadobnými hosťami budú aj princovia a princezné z kráľovských rodín, pravdepodobná je podľa niektorých aj účasť zástupcov britskej kráľovskej rodiny. Nie je však isté, či dorazí niektorý zo súrodencov kráľa Karola III. alebo napríklad jeho syn princ William s manželkou Kate.

Jordánsky korunný princ Al Hussein a jeho...
Kráľovná Rania (vľavo) a jej budúca nevesta...
+4Rajwa Alseif na predsvadobnej oslave pre ženskú...

Jordánske ministerstvo kultúry na svadobný deň 1. júna pripravuje množstvo kultúrnych podujatí i ohňostroje po celej krajine a bezpečnostné služby už tento týždeň trénovali na kráľovskú jazdu novomanželov jordánskou metropolou. Oslavovať bude celá krajina, jordánska vláda dokonca vyzvala vládne úrady, aby dali zamestnancom deň voľna.

kráľovná Rania Čítajte viac Kráľovná Rania opäť očarila, tentoraz na synovej maturite. Šaty za 2 tisíc eur, kabelka tiež, medzi rodičmi bola ako magnet

V súvislosti s kráľovskou svadbou sa konajú akcie už niekoľko týždňov. Tento týždeň napríklad v Ammáne robili pomocou dronov svetelnú šou a snúbenica korunného princa organizovala tradičné predsvadobné stretnutie s maľovaním henny na tele.

zväčšiť Budúca nevesta Rajwa Alseif na predsvadobnej... Foto: Profimedia
778568973 Budúca nevesta Rajwa Alseif na predsvadobnej oslave pre ženskú časť rodiny s tradičným maľovaním henny. Už 1. júna 2023 sa vydá za jordánskeho korunného princa Husseina.

V pondelok sa na štadióne v Ammáne koná veľký koncert, na ktorom zahrajú hudobníci z Jordánska, Libanonu či Egypta. V predvečer svadobného dňa organizuje aj jordánska kráľovská rodina exkluzívnu večeru pre čestných hostí, na pozvánke je špeciálny dress code – smie sa prísť len v národnom či tradičnom oblečení. Zakázané sú mobilné telefóny, uviedla televízia Al-Arabíja.

Jordánsky kráľ Abdullah II a kráľovná Rania Čítajte viac Štyri dospelé deti, ale ona vyzerá... ako ich rovesníčka! Jordánska kráľovná očarila novoročným záberom

Dvadsaťdeväťročná snúbenica jordánskeho korunného princa je dcérou saudskoarabského podnikateľa a vyštudovala architektúru v Spojených štátoch. Je o dva mesiace mladšia ako jej vyvolený. Zasnúbenie oznámili vlani v auguste a pochválili sa tým aj na sociálnej sieti.

zväčšiť Jordánsky kráľ Abdulláh II a jeho manželka,... Foto: SITA/AP, Toby Melville
Jordánsky kráľ Abdulláh II a jeho manželka, kráľovná Rania Jordánsky kráľ Abdulláh II a jeho manželka, kráľovná Rania na korunovácii Karola III. Oblečená v kreácii Tamara Ralph.

Tento týždeň sa v niektorých talianskych médiách objavili informácie, že novomanželia pôjdu na svadobnú cestu okrem iného na Sardíniu. Na tomto ostrove sa totiž objavila asi 50 metrov dlhá a 30 metrov široká provizórna stavba, ktorá má byť podľa špekulácií talianskej tlače 10. júna miestom pre večierok jordánskeho korunného princa a princeznej. Na to sa podľa denníka sťažovali ekológovia, pretože ide o chránenú oblasť. Jordánsky kráľovský palác ale tieto špekulácie poprel a zdôraznil, že všetky svadobné oslavy sa uskutočnia iba v Jordánsku.

princezná Ímán, svadba, Jordánsko Čítajte viac Nádherná... Jordánska princezná vyrazila ako nevesta dych. Je jasné, po kom zdedila krásu - pozrite sa

Jordánsky korunný princ sa ožení necelé tri mesiace po svojej mladšej sestry a krátko pred 30. výročím svadby svojich rodičov – kráľa Abdalláha II. a kráľovnej Ranii, ktorí sa brali 10. júna 1993. Práve kráľovná Rania bude nepochybne magnetom pre svetovú tlač, keďže je zaraďovaná medzi najštýlovejšie zástupkyne kráľovských monarchií vo svete.

Iba pred pár dňami sa objavila na záverečnej slávnosti ukončenia stredoškolského štúdia jej mladšieho syna a okamžite upútala pozornosť v luxusnom outfite. Na nedávnej korunovácii Karola III. bola Rania tiež jednou z najlepšie oblečených žien a na svadbe svojej dcéry očarila v kreácii Dior Haute Couture.

Archívna fotogaléria
Jordánska kráľovná Rania s manželom, kráľom...
Jordánska kráľovná Rania na zábere z roku 2004.
+25Jordánsky kráľ Abdullah II a jeho manželka,...
Pozrite si tiež
Video
Adonxs: Byť angažovaný môžem aj tým, že ľudia vidia, s kým idem na večeru a ako žijem / Zdroj: PRAVDA

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #monarchia #Jordánsko #nevesta #Princ #kráľovná Rania

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...