Hviezdy Dunaja aj Mamy na prenájom na červenom koberci! Seriálová Alenka, Kristína s Ervínom a mnohí ďalší v gala

Na Voyo ožije jeden z najväčších prípadov legendárneho vyšetrovateľa z čias normalizačného Československa, nová miniséria prilákala na premiéru množstvo seriálových hviezd Markízy.

26.01.2024 11:00
Lesana Krausková koláž Foto:
Zľava: Lesana Krausková, Martina Zábranská a Ráchel Šoltesová na premiére minisérie Metóda Markovič: Hojer.
debata

Krimi miniséria Metóda Markovič: Hojer sa k divákom dostane už 26. januára. Seriál mapuje príbeh dolapenia a usvedčenia jedného z najdesivejších sériových vrahov normalizačného Československa Ladislava Hojera legendárnym kriminalistom Jiřím Markovičom.

Lesana Krausková na premiére minisérie Metóda...
Monika Horváthová na premiére minisérie Metóda...
+16Martina Zábranská na premiére minisérie Metóda...

"Sériou vzdávame hold dvom výnimočným osobnostiam, ktoré nás navždy opustili – fenomenálnemu Jiřímu Markovičovi, ktorý svojimi jedinečnými vyšetrovacími metódami dlhé roky úspešne bojoval proti zločinu, a nezabudnuteľnému Danovi Heribanovi, ktorý práve v tomto diele naposledy predviedol svoje herecké majstrovstvo,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

zväčšiť Seriál je aj poctou zosnulému Danovi... Foto: Voyo
heriban Seriál je aj poctou zosnulému Danovi Heribanovi, ktorý si v ňom zahral jednu z rolí.

Postava, ktorú v seriáli stvárňuje Dano Heriban, vstúpi do deja od druhej epizódy. Ide o rolu Hojerovho advokáta, Štefana Žabimajerského. "Dano Heriban bol pre túto rolu ako stvorený, pretože oplýval rovnakými vlastnosťami. Bol to poctivý, zodpovedný profesionál a zároveň veľmi citlivý človek. Jedným výrazom tváre dokázal zahrať to, na čo iní potrebujú mnoho slov,“ povedal o jeho úlohe kreatívny producent Voyo Tomáš Hruška.

zväčšiť Monika Horváthová s manželom na premiére... Foto: Voyo
Monika Horvathova s manzelom Monika Horváthová s manželom na premiére minisérie Metóda Markovič: Hojer.

Pred kamerami seriálu sa objavia herci ako Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Adam Mišík, David Prachař, Vojtěch Kotek, Peter Brajerčík či už spomínaný Dano Heriban. Niektorí z nich si nenechali ujsť ani slávnostnú premiéru, ktorá sa konala v jednom z bratislavských kín. Po červenom koberci sa prešli Adam Mišík, Peter Brajerčík, Petr Lněnička či Petr Uhlík (galéria).

zväčšiť Karol Tóth na premiére minisérie Metóda... Foto: Voyo
Karol Tóth Karol Tóth na premiére minisérie Metóda Markovič: Hojer.

Premiéra očakávanej krimi novinky prilákala celý zástup známych tvárí, zvedavé na ňu boli aj seriálové hviezdy z Mamy na prenájom či z Dunaja, k vašim službám. Pred objektívmi si zapózovala herečka Lesana Krausková, na ktorú sú diváci zvyknutí ako na Alenku zo seriálu Dunaj, k vašim službám. So sympatickou predavačkou z oddelenia módy sa na červenom koberci striedala jej seriálová kolegyňa – Ráchel Šoltésová. Tá stvárňovala pred kamerami markizáckeho hitu predavačku Kristínu. Jej seriálová púť sa skončila v 4. sérii potom, čo odišla so svojou láskou do Palestíny – scenáristi sa totiž museli popasovať s herečkiným tehotenstvom. Sympatická brunetka sa v decembri stala mamou, od svojho malého pokladu si tak „odskočila“ s kolegami na červený koberec. Rovnako aj jej seriálová láska – Ervín, ktorého stvárňoval Karol Tóth. Po Šoltésovej boku sa na premiére objavil aj ďalší herec z Dunaja, Filip Šebesta.

zväčšiť Maroš Kramár na premiére minisérie Metóda... Foto: Voyo
Maros Kramar Maroš Kramár na premiére minisérie Metóda Markovič: Hojer.

Herci z Dunaja sa striedali s hviezdami Mamy na prenájom, do kina zavítali herečky Monika Horváthová aj Martina Zábranská. Horváthovú sprevádzal jej manžel, s ktorým si povedali „áno“ minulý rok.

O čom je seriál Metóda Markovič: Hojer

Praha na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov je nevľúdna. Davy ľudí stojace v šedých radoch pred poloprázdnymi obchodmi, farebné plagáty pripomínajúce slávne výročie na stenách ošarpaných domov. V nočných uliciach sa objavuje nový, desivý fenomén – mladí sexuálni násilníci so sadistickými sklonmi. A práve tým bol na stope počas svojej dlhej kariéry Jiří Markovič. Séria sleduje proces vyšetrovania a dolapenia Ladislava Hojera a jeho špecifický vzťah s vyšetrovateľom Markovičom. Do každej epizódy je zároveň vložený aj ďalší z Markovičových uzavretých prípadov. Aj tie znamenali veľa pre jeho kariéru elitného vyšetrovateľa a ukazujú, ako sa jeho metóda vyvíjala práve v tú, ktorou bol tak špecifický.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ráchel Šoltésová #Lesana Krausková #seriál Metóda Markovič: Hojer

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....