Chceme chodiť hore bez, žiadali ženy v Brazílii. (Ne)zaujali...

Len minimálnu odozvu vyvolala medzi ženami nedeľňajšia manifestácia za právo pohybovať sa na plážach brazílskeho Ria de Janeira bez vrchného dielu plaviek.

23.12.2013 00:00
protest - hore bez - Brazília - médiá Foto: ,
Jedna z účastníčok protestu za možnosť chodiť hore bez po plážach v Rio de Janeiro.
debata (2)

Keď si vršok bikín dala dole prvá účastníčka protestnej akcie, zbehla sa na pláži Ipanema viac než stovka fotoreportérov. Jej príklad ale nakoniec nasledovali len tri alebo štyri ďalšie ženy, napísala AP.

„Prsia nie sú nebezpečné!“ myslí si podľa AP 73-ročná rodáčka z Ria Olga Salono, ktorá bola jednou z nich. „Je to falošné puritánstvo a príznačné pre našu macho kultúru, že máme zákon, ktorý ženám zakazuje chodiť hore bez,“ oznámila tiež.

Chlapec sa pozerá na dvojicu žien, ktoré sa...
Fotografi obkolesili ženu, ktorá bojuje za...
+2Ženy, ktoré protestovali proti zákazu pohybovať...

Brazília má v mnohých štátoch sveta povesť krajiny s liberálnym prístupom k sexu. Podľa brazílskeho trestného zákonníka zo 40-tych rokov minulého storočia je ale odhalenie hornej časti ženského tela „obscénny čin“, za ktorý hrozia tri mesiace až rok za mrežami či pokuta.

Ženy s obnaženým poprsím si na ktorejkoľvek z pláží v Riu takmer môžu byť isté, že ich na túto skutočnosť upozorní mestská hliadka alebo ostatní ľudia. Aj kritici zákona však pripúšťajú, že trest postihne len málokoho.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hore bez #protest #Rio de Janeiro #priestupok #macho kultúra

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...