Telá bohov v plnej kráse! Slávny kalendár opäť vyzlieka pre potechu oka

Kalendáre nahých žien či mužov, športovcov, letušiek, požiarnikov či ochranárov zvierat? Áno, to všetko to už bolo. Ale málokto vie, že jeden z týchto kalendárov je celkom výnimočný.

28.10.2014 00:00
debata (1)
Záber z kalendára Dieux du Stade, ktorý sa stal... Foto: Fred Gordon pre Dieux du Stade
Dieux du Stade Záber z kalendára Dieux du Stade, ktorý sa stal kultom v rámci kalendárov s mužskými aktami.

Aj tento rok sa na pulty vybraných obchodov, no v prvom rade do online predaja dostane kalendár francúzskych hráčov ragby – jedno z kultových fotografických diel svojho druhu, ktoré oslavuje už trináste výročie.

Prvýkrát sa kalendár s urastenými špičkovými ragbystami objavil v roku 2001 a za zrodom jeho tvorby stál predseda francúzskeho ragbyového tímu Stade Francais Max Guazzini.

V prvých edíciách pózovali len hráči tohto parížskeho tímu, no so vzrastajúcou popularitou tohto športu v krajine galského kohúta sa pred objektív každý rok postavili aj „hosťujúci hráči“. Tento rok sú to mená ako Morgan Parra, Pascal Pape, Hugo Bonneval či Jules Plisson.

Spoločným menovateľom všetkých kalendárov je nahota. A estetika, ktorá akoby odkazovala na antické dokonalé sochy polobohov. Niet divu, že aj názov, ktorý si dielko osvojilo, znie Dieux du Stade (Bohovia zo štadióna).

Titulná strana kalendára Dieux du Stade, v... Foto: Fred Gordon pre Dieux du Stade
Dieux du Stade Titulná strana kalendára Dieux du Stade, v ktorom pózujú francúzsku ragbysti.

Tohtoročný kalendár vznikol pred objektívom Freda Goudona. V minulosti sa na ňom podieľal napríklad Matthias Vriens, ale aj renomovaní módni fotografi ako Steven Klein či Peter Lindbergh. Kalendár na rok 2015 sa už dostal do predaja a francúzsky magazín Madame Figaro k nemu nakrútil aj video, ktoré rozhodne stojí za to. Milé dámy, ale pokojne aj páni, nech sa páči, pokochajte sa…

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kalendár #svaly #Hráč #ragby #Dieux du stade

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...