Playboy končí s nahotou: Pozrite si šesť kultových tituliek!

Poriadne prekvapenie vyvolala utorňajšia správa z vedenia slávneho magazínu Playboy. Pánsky časopis, ktorý sa podieľal na sexuálnej revolúcii v USA aj vo svete, už nebude zverejňovať zábery úplne nahých žien.

14.10.2015 15:35
debata (2)
Pre slávny pánsky magazín Playboy sa vyzliekla... Foto: SITA/AP
Playboy - Kate Moss - kultové titulné strany Pre slávny pánsky magazín Playboy sa vyzliekla aj britská topmodelka Kate Moss. Stalo sa tak v dvojčísle na mesiace január a február 2014.

K rozhodnutiu došli zástupcovia po zvážení a po tom, čo podľa nich svet plne podľahol digitálnej revolúcii. „Bitka je dobojovaná a my sme vyhrali,“ uviedol Scott Flanders, výkonný riaditeľ americkej mutácie. „Teraz je človek len jedno kliknutie od akéhokoľvek sexuálneho aktu, ktorý si môžeme predstaviť,“ uviedol Flanders a dodal, že zmeny, ktoré sa magazín pokúšal nastoliť, ho prekonali a predbehli.

Jednou z najslávnejších playmate v histórii...
V decembri roku 1953 vyšlo prvé číslo magazínu...
+3Moderátorka a herečka Jenny McCarthy tiež...

Magazín pritom v minulosti vyzliekol desiatky slávnych žien, nielen modelky a playmate, ktoré zdobili väčšinu vydaní. Na stránkach sa v Evinom rúchu objavila napríklad Kate Moss, Cindy Crawford či Janet Jackson. Playboy bol však v prvom rade boričom tabu, ako prvý časopis priniesol na titulnej strane afroamerickú modelku v roku 1971 alebo jednotlivé vydania venoval tematickým okruhom, často aj so sociálnym, ekonomickým či politickým presahom.

Záber na titulnú stranu magazínu Playboy z... Foto: SITA/AP
Playboy - kultové titulky - Darine Stern Záber na titulnú stranu magazínu Playboy z októbra 1971. Stala sa prelomovou, keďže modelka a playmate Darine Stern bola prvou afroamerickou modelkou, ktorá sa objavila na titulnej strane pánskeho časopisu. Magazín sa výrazne podieľal na sexuálnej revolúcii v USA. A následne aj vo svete.

Americký Playboy, ktorý sa považoval za vlajkovú loď pánskych magazínov, sa v uplynulých rokoch stretol s klesajúcim záujmom mužov. Kým v roku 1975 sa predávalo z každého vydania okolo 5,6 milióna kusov, dnes je to v celom USA len 800-tisíc. Odstránenie nahoty z magazínu však môže pokles ešte prehĺbiť. „Pokiaľ odstránime nahotu z Playboya, tak čo zostane,“ pýsa sa Dian Hanson, autorka šesťdielnej histórie pánskych magazínov. Podľa Flandersa má ale magazín čo ponúknuť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe #Kate Moss #titulka #história #Playboy #kultové #Darine Stern

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...