Pirelli 2012 je obrazová extáza: Vyzliekol Laru Stone aj Kate Moss

Svet sa znovu dočkal. V New Yorku predstavili pred dvoma dňami svetoznámy kalendár Pirelli na rok 2012. Na jeho stránkach sa prezentujú v úplnej nahote krásky ako Kate Moss, Lara Stone či Milla Jovovich.

08.12.2011 18:00
debata
Jedna z fotografií nového kalendára Pirelli na... Foto: Mario Sorrenti pre Pirelli 2012
Pirelli 2012 Jedna z fotografií nového kalendára Pirelli na rok 2012, ktorú zhotovil Mario Sorrenti. Pózuje na nej topmodelka Edita Vilkeviciute.

Autorom svetoznámeho fotografického diela, ktoré v minulosti päťkrát dražil na dobročinné účely aj server Pravda.sk, sa stal prvýkrát v histórii kalendára Talian – rodák z Neapolu Mario Sorrenti. Za lokáciu si vybral nádhernú Korziku a súborné dielo nazval Mdloba. „Mdloba znamená byť uchvátený, upadnúť do extázy,“ uviedol Sorrenti.

V čistej prírode sa skutočnou nádherou a „dôvodom na mdloby“ stávajú jeho fotografické objekty – známe modelky, medzi ktorými sa tentoraz ocitli aj tri herečky. Reč je o japonskej hviezde Rinko Kikuchiovej, známej najmä zo snímky Babel, ktorá za výkon v tomto filme získala aj nomináciu na Oscara. Hereckú zostavu dopĺňa očarujúca Talianka Margareta Made a bývalá modelka, dnes hviezda filmového plátna Milla Jovovich.

Modelka Kate Moss opäť pózuje v kalendári... Foto: Mario Sorrenti pre Pirelli 2012
Pirelli 2012 Modelka Kate Moss opäť pózuje v kalendári Pirelli, ktoý tentoraz vytvoril fotograf Mario Sorrenti.

Všetky aktérky si vybral Sorrenti osobne. „Spolupracoval som aj so zástupkyňou kastingovej agentúry, pričom mi hovorila, že niektoré dievčatá už kalendár fotili. Ale to ma nezujímalo. Všetko sú to dievčatá, ktoré sa mi páčia a ktoré som chcel fotografovať, chcel som ich mať v kalendári znovu,“ uviedol Sorrenti. Aj jeho pričinením sa tak tretíkrát v kalendári objavuje holandská krásavica Lara Stone – fotila už s Karlom Lagerfeldom či Petrom Beardom. Pre Britku Kate Mossovú je to tiež niekoľký Pirelli v poradí. Tridsaťsedemročná modelka nemala nikdy problém s nahotou a pred Sorrentiho objektívom pózovala celkom nahá na čiernobielom a farebnom zábere.

Aj samotný Sorrenti je známy ako častý fotograf aktov. Ako sám hovorí, možno to vychádza ešte z inšpirácie otcom. „Bol maliar a maľoval nahé ženy. Vždy som považoval vyzlečenie zo šiat za spôsob, ako sa dostať k človeku bližšie a ako z toho dostať niečo úprimnejšie a čistejšie,“ uviedol.

Výsledkom je 25 fotografií, z toho sedemnásť čiernobielych a osem farebných. Pirelli ich prvýkrát uvedie pre vybraných klientov v exkluzívnom albumovom obale.

Ktoré dámy pózujú v Pirelli 2012:

Guinevere van Seenus – USA
Malgosia Bela – Poľsko
Edita Vilkeviciute – Litva
Isabeli Fontana – Brazília
Lara Stone – Holandsko
Joan Smalls – Portoriko
Kate Moss – Veľká Británia
Saskia de Brauw – Holandsko
Natasha Poly – Rusko

Herečky:
Rinko Kikuchi – Japonsko
Margareta Made – Taliansko
Milla Jovovich – Ukrajina

Jedna z fotografií nového kalendára Pirelli na...
Jedna z fotografií nového kalendára Pirelli na...
+1Modelka Lara Stone opäť pózuje v kalendári...
debata chyba

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...