Koľko mužov v živote ženy je už priveľa?

Cestou v električke, autobuse či hoci aj v nákupnom centre sa stanete svedkom dialógu, ktorý ani pri najlepšej vôli nemôžete nepočuť. Rozprávajúce sa strany dokážu prezradiť na verejnosti skutočné skvosty zo svojho súkromia.

23.01.2008 05:33
debata

Prečo staršie ženy nenosia tangá, ako frajer kamarátke zahýba, čo navariť na večeru, dokonca aj to, že ani jedna z nás nemá čo na seba (hoci šatník praská) a tiež to, koľko mužov tá či oná mala v posteli a aká je … Hranice v spálni sú niečo, čo nepoznáme. Niečo, čo je jednoducho bez limitov. Kým niekto sa zhrozí pri čísle päť, inému počet štyridsať nepripadá vôbec nič zvrátené. Koľko je však dosť?

Jeden nikdy nestačí

Dosť nie je nikdy. Čím viac mužov stretnete, tým viac ich budete chcieť ešte stretnúť. Dôvod je jednoduchý. Je to ako s lentilkami. Ochutnáte jednu, ale nemáte čas ju poriadne preskúmať, pretože ju rýchlo zhltnete. A tak si pri druhej všímate farbu, pri tretej tenkú škrupinu, pod ktorou je čokoláda sladká ako vášeň, pri štvrtej objavíte, ako sa s pravidelnou istotou vždy po zahryznutí rozdelí na symetrické polovice, … Tak je to aj s mužmi, chlapmi, pánmi tvorstva. Jeden nikdy nestačí. Postupne sa vám s každým mužom vášho života odkrývajú pánske tajomstvá, ktoré ako šikovná žena viete neskôr zužitkovať. Nenadarmo si vravíme tú starú známu vetu: vedieť toto už na strednej, bola by som hviezda, či: keby som to vedela, tak si toho úbožiaka ani len nevšimnem. Chlapi sú ako škola. Len s tým rozdielom, že nedostávate známky, ale poriadne zauchá rovno do srdca.

Ako nájsť toho pravého?
Nie je umenie stráviť noc so sto mužmi a spomedzi nich si vybrať pána dokonalého. Umenie je vedieť si vybrať z mála a nikdy neľutovať. Žene podľa prieskumov stačí 45 sekúnd na to, aby vedela, či muž skončí, alebo nie u nej doma v perinách. Tým, že sa na mužov striedajúcich partnerky pozerá ako na plejbojov a na prelietavé ženy ako na kurtizány, sme nútené svoje úmysly skrývať rafinovane. Posteľ vám nepomôže objaviť, že chlap za to stojí. Hoci byť za považovaná za mníšku sa tiež nenosí. Preto neľutujte, čo bolo, ale to, čo nebolo a mohlo byť. Neplatí to len v dobrodružstvách, ale aj u mužov.

Aj tak sa dá nájsť ten pravý

Pred pár rokmi sa mi do uší dostal príbeh o tom, ako sa istá žena opila do nemoty. Poviete si, stáva sa aj v lepších rodinách. Jej „opica“ však mala naozaj pikantnú dohru. Ráno sa zobudila vedľa muža (svojho kolegu, dokonca), ktorý bol s prepáčením škaredý ako noc. Trocha opisu neškodí: predhryz, dlhšie mastné vlasy, príšerný vkus na obliekanie a tiež nejaké to kilo nad limit. Jednoducho, hanba si to už len priznať. Čo však bolo zaujímavé, je to, že aj napriek vysokej hladine alkoholu v krvi to bol vraj ten najúžasnejší milenec na svete. Zrejme ten typ muža, ktorý vám ukáže nie sedem, ale sedemdesiatsedem divov sveta. Najprv sa dotyčná dáma hanbila ako pes, potom ho však zaviedla k zubárovi, ku kaderníkovi, do posilňovne a do obchodov. Z úplne stratenej existencie sa vykľul nádherný muž, ktorého si o pár rokov vzala. Zrejme zazvonil aj zvonec.

Lenže perly medzi svinským žrádlom sa ťažko hľadajú. A tak si rozprávku treba odžiť a napísať vlastnoručne. Aj za cenu toho, že číslo, ktoré ste si kedysi zaprisahali neprekročiť, je už teraz dávno  za zenitom.

One night stand – alebo aj láska na jednu noc
Kto to nezažil, nech nesúdi. Kto nemá odvahu, nech to nerobí. Zbaliť chlapa len tak v bare a stráviť s ním noc – znie to síce lákavo, no keď príde na lámanie chleba, skvelý kúsok môže rýchlo zhorknúť. Najmä tým, ktoré nerady experimentujú. Je to však trend, ktorý sa rozmohol rýchlejšie ako sexi legíny. Najmä mladšie ročníky s tým nemajú problém. Sex sa stal zábavou, veľmi obľúbenou a vyhľadávanou. Kde sú tie časy, keď ženy na svojho vyvoleného čakali až do svadby? V starých románoch. Hoci sa ešte dnes nájdu tí, ktorí poctivo čakajú až do svadby, väčšina z nás si svoje „vtedy prvý raz“ odkrútila v tých najhorších „teľacích“ rokoch. A keď už  to človek raz skúsi, chce viac. Tým sa číslo mužov pred svadbou stále zvyšuje. Strácame zábrany, lebo vieme, čo príde. Už to nie je čakanie na prvú pusu, ale na prvý sex s novým objavom. Všetko je rýchlejšie – nielen sex, vzťahy, doba, dokonca aj tie hodiny akoby išli čoraz rýchlejšie. Nestíhame nič, tak aby nám nič neušlo, radšej nestrácame čas. A číslo opäť narastá.

Konečná, vystupovať
Raz príde. Či pri čísle pätnásť, dvadsať, dva, alebo dvesto. Otázka je, či viete, koľko stačí vám. Je to vaša voľba, vaše telo a tiež vaše svedomie. Ako sa budete cítiť, keď zistíte, že medzi kamarátkami patríte na horúci zoznam? Vaše skúsenosti sú naozaj skvostné, počet mužov vo vašej posteli je už ťažké hodiť na jednu stranu papiera a ten dokonalý tu stále nie je? Začnete bilancovať. Najmä po rozchode. Uvedomíte si, že menej je viac. A čím viac bude ten nasledujúci chlap čakať, tým viac si vás bude vážiť. Nikto nestojí o ženu, ktorú už malo pol mesta, hoci jej predstavenie v perinách je naozaj umelecký výkon. Veľa sa dá naučiť aj v jednom vzťahu, nemusíte skúsenosti zbierať po kúskoch. Chce to sebadisciplínu a najmä chuť mužov spoznávať, nie s nimi len spať. Aj tak keď to nevyjde, budete nahnevaná len sama na seba. A pocit, že ste boli zneužitá, využitá a následne odkopnutá príde ako bumerang, hoci ste s pravidlami hry súhlasili. Ráno príde to staré známe – game over – koniec hry.

debata chyba

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...