Pořízková sa vyzliekla donaha! Píšu mi, že som úbohá a mám sa obliecť, napísala

Patrila medzi prvé supermodelky a jej tvár či telo obdivovali milióny ľudí. Česká rodáčka Pavlína Pořízková má dnes 55 rokov a je to stále krásna žena. Šokuje ju však, ako k nej pristupuje verejnosť.

05.02.2021 13:30
debata (29)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Nedávno sa známa modelka vyzliekla celkom donaha a zverejnila záber na svojom konte na Instagrame. Nešlo však o prvoplánovú provokáciu, ale štart diskusie na tému, ako verejnosť vníma nahé ženské telo. Podľa osobných skúseností českej rodáčky, ktorá vyrastala vo Švédsku a následne sa presťahovala do USA, to nie je veľmi príjemné.

„Keď som mala dvadsať a tridsať rokov, čím menej som mala na sebe – tým som bola obľúbenejšia,“ napísala k fotografii Pořízková. „V štyridsiatke som mohla chodiť prakticky nahá a mohli ma akurát pokutovať za verejné obnažovanie. V päťdesiatke už za to na mňa reagujú zhnusene. ‚Obleč sa, ty babička. Si zažiadaná po pozornosti, však? Trochu zúfalé, nemyslíš si? Si úbohá.‘,“ opísala niekdajšia topmodelka reakcie, ktorých sa dočkala na sociálnej sieti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

To ju vedie k tomu, aby sa pýtala, prečo sa ženám za prejavy sexuality či nahotu v mladosti tlieska a keď sú zrelšie, dočkajú sa skôr odsúdenia a zhnusenia. „Dôvodom sú muži,“ odpovedá si sama rezolútne Pořízková.

Podľa nej sú muži programovaní na množenie sa a odovzdávanie svojho semena do „zberných kontajnerov“, ktoré propagujú svoju životaschopnosť ukážkou svojej mladosti. „Čo to hovorí o ženách ako ja, ktoré potrebujú pocit uznania cez mužský pohľad? Že sú si samy sebou neisté. Jediná vec, ktorá je na tom celom trápna, je však to, ak dovolíte iným, aby nastavovali vaše priority,“ komentovala tiež Pořízková.

55-ročná Pavlína sa často zaoberá otázkou vzhľadu, krásy, starnutia či hodnoty ženy v spoločnosti a jej príspevky komentuje aj množstvo známych osobností.

Medzi tými, ktorí (pochvalne) reagovali aj na nahý záber sa ocitla napríklad herečka Selma Blair či niekdajšia topmodelky Shalom Harlow a Helena Christensen.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #vek #nahota #žena #Instagram #Pavlína Pořízková

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...