Úbohá? Sotva... Za tieto zábery si nahá Pořízková zaslúži ódy, 56-ka triumfuje!

Nie je to tak dávno, čo sa modelka s českými koreňmi Pavlína Pořízková posťažovala, aký krutý dokáže byť svet k starším ženám, aj modelkám. Dnes je z nej hviezda titulnej stránky známeho módneho magazínu.

15.04.2021 06:50
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Pořízkovú si za hviezdu májového vydania vybral český magazín Vogue a cieľ bol jasný. Poukázať na to (a tiež ukázať všetkým hejterom), že krása, sexepíl a sebavedomie sa skrátka nedá limitovať krížikmi na chrbte a dá sa obdivovať vo všetkých ich štádiách. Dnes 56-ročná Pořízková pózuje na titulnej strane nahá. Hoci má na sebe oblečené body, to je priehľadné, takže vlastne vidieť takmer všetko. Na sociálnych sieťach, kde fotografiu zdieľal samotný vydavateľ časopisu, ale aj niekdajšia supermodelka, sú intímne partie prekryté.

„Presne 40 rokov po mojej prvej titulnej strane pre Vogue (nemecký) vo veku 16 rokov, je tu nová. Úplne nahá spredu, vo veku 56 rokov, na obálke Vogue CZ,“ napísala Pořízková na sociálnej sieti a poďakovala sa nielen zástupcom magazínu, ale najmä fotografke Marii Tomanovej, ktorá sa o zábery postarala.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Neskôr pridala ešte jeden odkaz, s ďalšími zábermi z fotenia. „Celý môj modelingový život som sa hanbila za moje nohy. Jasné, že bolo často poukazované na to, že nie sú perfektné. "Cherubínske kolená (ak sa sústredíte iba na kolennú čiapku, môžete vidieť cherubínsku tvár) namiesto sociálne požadovaných kostnatých, stehná trochu širšie ako boky (v šortkách vyzerá hrozne!) A dĺžka nie je nijak zvlášť výhodná na dĺžku môjho trupu. Neposielajte Paulinu na reklamu na pančucháče,“ opísala svoje skúsenosti bývalá hviezda titulných stránok Sports Illustrated.

„Viete, toto sa deje, keď pracujete ako modelka. Každá časť vášho tela je rozpitvaná a podrobená inšpekcii a porovnávaniu s ostatnými. Jasné, že to potom začnete robiť aj sama sebe. Vaša práca od toho závisí. A jasné, že z toho vždy vyjdete porazená,“ pokračovala Pořízková.

„Trvalo mi celé život, kým som sa s nimi zmierila. Nemôžem ani povedať, že sa mi páčia – jednoducho ich prijmite ako svoje a buďte spokojní s tým, ako fungujú. A potom vidím svoju fotografiu, ako sú tieto, od Marie Tomanovej, a myslím si, sakra. Čo si do pekla myslím? Mojim nohám sa nestalo nič zlé,“ dodala ešte dvojnásobná mama, ktorá nezabudla dodať aj odkaz, že „56-ka boduje“.

Pořízková sa práve na svojom Instagrame venuje často otázkam ženskej krásy, prijímania vlastného tela, jeho pôvabov aj nedostatkov. Nedávno sa však posťažovala aj na to, aký podiel má na našom vlastnom správaní spoločnosť. „Keď som mala dvadsať a tridsať rokov, čím menej som mala na sebe – tým som bola obľúbenejšia. V štyridsiatke som mohla chodiť prakticky nahá a mohli ma akurát pokutovať za verejné obnažovanie. V päťdesiatke už za to na mňa reagujú zhnusene. ‚Obleč sa, ty babička. Si zažiadaná po pozornosti, však? Trochu zúfalé, nemyslíš si? Si úbohá.‘,“ opísala na sociálnej sieti a vyzvala ženy, aby sa nesnažili plniť očakávania okolia a nemerali svoju hodnotu a spokojnosť so sebou cez pocit uznania od iných.

Pavlína Pořízková v roku 1989 vo filme Jej alibi.
Štyridsaťosemročná modelka Paulína Pořízková...
+7Paulína Pořízková na párty magazínu Sports...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #nahá #titulka #Pavlína Pořízková #Vogue CS

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...