Zora Czoborová: Cvičiť každý deň? To bývavalo!

Dana Bischof, Pravda.sk | 25.06.2013 10:00
Zora Czoborová Foto: ,
Fitnesska Zora Czoborová.
Fitnesska Zora Czoborová sa prednedávnom vrátila z Turecka, mimochodom krásne opálená.

Priznala však, že to nebola jej prvá tohtoročná dovolenka. Už v marci musela doslova ujsť zo Slovenska do Dominikánskej republiky, lebo jej už zima, ktorá bola tento rok trochu dlhá, poriadne liezla na nervy. Tam vraj chytila snedý základ, v Turecku už len pridala, pričom pokračuje na Slovensku na záhrade, s ktorou už jej rodičia nestíhajú. „Takže ja musím všetko postíhať,“ vysvetlila Czoborová.

Svoj prvý fitnesspobyt pre verejnosť organizovala asi pred osemnástimi rokmi. Odvtedy sa koná každoročne. Záujem majú predovšetkým ženy, no prístup majú samozrejme aj muži. „Záleží to od toho, či ich partnerky pozvú,“ povedala Czoborová, no spresnila, že občas chodia aj manželia, partneri, dokonca aj deti. „Prvý a druhý deň bývajú opatrní, prídu sa len pozrieť, no na tretí už zväčša s nami cvičia,“ upresnila.

Podľa Czoborovej je predsa len niečo iné, keď sa na fitnesspobyt vyberie žena, ktorá ešte nemá rodinu. Môže si, na rozdiel od zadanej robiť, čo chce. Povedať si napríklad, že má energiu, tak si ide zacvičiť, alebo naopak oddýchnuť si, keď sa jej práve nič nechce. „Je to super oddych. Keď fyzicky dostanete zabrať a psychika si oddýchne, dokážete urobiť veľké čary,“ myslí si Czoborová, o ktorej si väčšina ľudí myslí, že azda cvičí nonstop.

„To bývavalo,“ dala Czoborová veci na správnu mieru. Vraj aktuálne cvičí dvakrát do týždňa, no pravidelne a ešte pravidelnejšie venčí svojich psíkov. „Keď ste vonku so psami dve-tri hodiny – a je jedno, či na korčuliach, na bicykli, na prechádzke v lese alebo či sa im prispôsobíte dynamikou, dá vám to zabrať.“