Doktora! Krásna Marcinková aj sexi Čvančarová lákajú na nový seriál

SITA, Pravda.sk | 21.08.2015 12:00
Jitka Čvančarová ako učiteľka Lída Klasnová (v... Foto:
Herečka Jitka Čvančarová ako učiteľka Lída Klasnová (v popredí) a herec Miroslav Donutil (vpravo) ako doktor Martin Elinger v seriáli Doktor Martin.
V hlavnej úlohe nového koprodukčného seriálu Českej televízie a RTVS pod názvom Doktor Martin sa síce predstaví Miroslav Donutil, divákov však určite prilákajú k obrazovkám aj nežnejšie posily.

Hlavné ženské úlohy zverili tvorcovia českej herečke Jitke Čvančarovej a Slovenka Gabriele Marcinkovej. Obe sa vyznali, že z novej príležitosti boli nadšené. „Na mojej postave sestričky Ireny ma bavilo všetko,“ vyhlásila Marcinková. „Je to ten typ, ktorý som ešte nikdy nehrala. Je vtipne napísaná, sympatická, scenár sa mi páčil celkovo. Ide o veľmi inteligentný humor, ale je v tom aj taká jednoduchosť v uvažovaní,“ opísala Marcinková, ktorá sa musela počas filmovania viac líčiť a experimentovať s obliekaním. „Irena je dievča, ktoré zaspalo pubertu, lenivá a otcom rozmaznaná,“ naznačila Marcinková.

Herečka Gabriela Marcinková na zábere zo... Foto: RTVS
Gabriela Marcinková Herečka Gabriela Marcinková na zábere zo seriálu Doktor Martin.

V protiklade s ňou česká herečka Čvančarová, ktorá naposledy zaujala rolou v seriáli HBO Až po uši, stvárňuje miestnu učiteľku Lídu: „Je to taká typická kladná postava. Spravodlivá, stmeľujúca, priateľská. Snaží sa ísť príkladom, má rada deti,“ opísala ju.

Vľúdnosť, ktorú vníma pri svojom charaktere, však podľa Čvančarovej cítiť z celého seriálu. A herečka verí, že divákov zaujme na oboch stranách česko-slovenskej hranice.

Projekt Doktor Martin je komediálny seriál, ktorého námet pochádza z Británie. Postupne bol adaptovaný do mnohých krajín. Jeho dej je zasadený do moravsko-slovenského pomedzia, kde vedľa seba žijú Česi, Moraváci a Slováci. „Je tam teda prirodzený mix jazykov, takže jednotlivé diely netreba celé dabovať do slovenčiny ani do češtiny,“ priblížil programový riaditeľ RTVS Tibor Búza. „Na túto jeseň máme pripravených 16 epizód a momentálne sa točí druhá 16-tka, ktorá by mala ísť do vysielania budúci rok," dodal.