Som poklad, ktorý Pyco hľadal, vraví Čech Prachař

Zdeno Gáfrik | 18.08.2010 15:50
Jakub Prachař (vľavo) a Martin Pyco Rausch Foto:
Moderátorské duo Jakub Prachař (vľavo) a Martin Pyco Rausch.
Hoci z televízie denne útočí upútavka s dvojicou mužských moderátorov šou Česko Slovensko má talent, ich spoluprácu na vlastné oči uvidia diváci až o pár dní. Slovák Martin Pyco Rausch a Čech Jakub Prachař ju hodnotia pozitívne. A s humorom.

„Jakubovi sa moderuje naozaj dobre. Je šťastný, že má takého moderátorského partnera, pretože doteraz lepšieho nemal,“ vyhlásil Pyco. „Myslím, že ja som poklad, ktorý Pyco dlho hľadal a našiel,“ kontroval mu Prachař.

Rozdiel medzi moderovaním s chlapom a dámou dokáže porovnať najmä Slovák Pyco, ktorý už po svojom boku vystriedal Adelu Banášovú alebo Zuzanu Fialovú. Vraj sa pri nich naučil vždy v úvode chváliť za šaty alebo lodičky. „Keďže som na to zvyknutý, dohodli sme sa, že pri prvom vstupe si Jakub vždy dá niektoré z krásnych šiat, ktoré mám doma,“ tvrdí s vážnou tvárou. „Lodičky má vlastné,“ dopĺňa. „Áno, tie mám po maminke,“ pridáva sa český kolega.

Sympatických moderátorov, ktorí sú vlastne prvou výlučne mužskou dvojicou na obrazovke v histórii novodobých slovenských šou, dali dohromady podľa britského originálu šou Britain´s got talent. Podľa tvorcov česko-slovenskej verzie sú však ešte lepší než Briti Ant a Dec. Vraj narozdiel od nich nejdú z čítačky.

„My tak všetci napolovicu klameme. Je pravda, že z čítačky nejdeme, ale druhá vec je, že je tam asistentka, ktorá má obrovskú tabuľu s kriedou,“ ne­ustáva vo vtipkovaní Pyco. „Ale keď dôjde krieda, musíme improvizovať. Zatiaľ to nedopadlo veľmi dobre, ale snažíme sa. Vstupy vznikajú čiastočne na mieste a čiastočne sú pripravené,“ pridáva sa už vážnejšie Prachař. „Keď prichádzajú na kasting ľudia, ktorých ste nikdy predtým nevideli, improvizovať treba. Inak to ani nejde. Teda Pyco improvizuje a ja sa pozerám,“ dodáva s úsmevom.

V Česku sa vraj často stretáva s otázkou, či bude iný ako Leoš Mareš, ktorý bude tvárou konkurenčnej Talentmanie. „Nemôžem byť Leoš Mareš, keď nie som Leoš Mareš. A ani nechcem byť,“ hovorí Prachař. „Keby som chcel niekoho napodobniť, je to pre mňa úplná samovražda. Najmä v takomto formáte musí byť človek najprirodzenejší ako to len ide.“

Moderátorská dvojica má za sebou niekoľkodňový maratón nakrúcania kastingov. Každý deň spoločne pred kamerou strávili niekoľko hodín a videli desiatky účinkujúcich. Prachař priznáva, že hoci si v začiatkoch myslel, že dojať ho nič nemôže, rýchlo zmenil názor.

Pred kamerami sú však najmä za veselých a vtipných. Teda, aspoň to mnohí očakávajú.. „Väčšinou na seba tupo, ale fakt tupo pozeráme. A z toho sa niečo vyvinie. Asi to zatiaľ veľmi vtipné nebolo, ale snažíme sa,“ odtajnil recept na moderátorské skeče Pyco.

Zhodnotiť moderátorskú dvojicu budú môcť diváci už v nedeľu 29. augusta. Vtedy totiž štartuje na obrazovke TV JOJ a TV Prima šou Česko Slovensko má talent. Konkurenčné televízie Markíza a Nova naplánovali na rovnaký deň štart svojej Talentmanie. Kto vyhrá v tomto súboji sa dozvieme už onedlho.