Polnišová so Šebovou šli do gala! Na premiére Cuky a Luky žiarila Mórová

SITA | 20.04.2017 15:30
Od štvrtka sa v kinách premieta filmový príbeh známej komickej dvojice Cuky a Luky. Jeho hlavné hrdinky, spoločne s kolegami ho uviedli na slávnostnej premiére.
Hlavné filmové kvarteto snímky Cuky a Luky -... Foto: ITAFILM
Diana Mórová, Petra Polnišová, Barbora Švidraňová a Zuzana Šebová. Hlavné filmové kvarteto snímky Cuky a Luky - zľava: Diana Mórová, Petra Polnišová, Barbora Švidraňová a Zuzana Šebová.

Herečky Petra Polnišová a Zuzana Šebová sa v priestore jedného z multiplexov objavili v civilnejšej podobe, než v akej ich poznajú práve fanúšikovia komickej skečovej dvojice. Nový film má byť príbehom o začiatku priateľstva, ktoré navždy zmenilo životy dvoch hlavných postáv.

Tvorcovia filmovej komédie Cuky a Luky sa zišli...
Vo filme si zahrali aj Števo Martinovič a...
+3Herec Roman Pomajbo a jeho manželka na premiére...

Ústrednú dvojicu herečiek doplnila na premiére napríklad herečka Diana Mórová či speváčka a herečka Barbora Švidraňová či Zuzana Porubjaková. Nechýbala ani komička Evelyn alebo herec Roman Pomajbo a televízny redaktor Viktor Vincze, ktorý si tiež vo filme zahral.

Dvojica kolegýň a kamarátok sa stretla aj spoločne s redakciou magazínu MiA, ktorý je súčasťou denníka Pravda. Už budúcu stredu nájdete v novinách vložené nové májové vydanie a v ňom veľký dvojrozhovor – nielen o filme Cuky a Luky, ale aj o priateľstve či súkromí oboch dám.

O réžiu sa postaral Karel Janák, producentsky snímku zastrešil Daniel Dangl, ktorý je spolu s Lukášom Zednikovičom a Silviou Majeskou zároveň autorom námetu komédie. "My sme všetko robili pre tento jeden deň, prvý deň je vždy prvý deň, sme plní očakávaní a napätia. Zohnať peniaze, vytvoriť scenár a nakrútiť tento film bolo veľmi náročné, bol to taký dvojročný pôrod, dva roky sústavnej práce,“ povedal počas tlačovej konferencie k filmu Dangl.

zväčšiť Herečky Petra Polnišová (vpravo) a Zuzana... Foto: ITAFILM
Petra Polnišová (vpravo) a Zuzana Šebová Herečky Petra Polnišová (vpravo) a Zuzana Šebová prichádzajú na filmovú premiéru.

Polnišová a Šebová počas večera netajili nervozitu. „Dali sme do toho všetko a urobili sme pre to maximum, takže je to obrovská zodpovednosť, či tá cesta, ktorou sme sa vydali, je správna. Sme zvedavé, ako to prijme divák. Máme obrovskú trému,“ uviedla Šebová.

„Ja sa cítim ako pred maturitou, keď som sa naučila všetky otázky, ale zabudla som ich a mám vystúpiť pred komisiou. My sme film v živote nepísali, v poslednej dobe sa na Slovensku začínajú síce prebúdzať žánrové filmy, no komédie tu nevznikali inak veľmi dlho a my sme do toho išli ako nepopísaný papier a priznám sa, že na začiatku sme vôbec neboli nadšené, ale nadšenie Dana Dangla bolo ako tsunami, ktoré nás nejako prevalcovalo, tak sme napokon išli do toho. Vôbec sme nevedeli, čo nás čaká a aká hrozivá a ťažká práca to je. Učili sme sa za pochodu, ja som už teraz videla plno vecí, ktoré by sme možno urobili inak alebo by sme ich nejako upgradeovali, ale som na nás strašne pyšná. Naozaj si za tým filmom stojíme, len my vieme, koľko vtipných vecí sa muselo kvôli tomu príbehu vystrihnúť a koľko vecí sme museli obetovať. Je to taký zvláštny pocit, narodilo sa nám také filmové dieťa a ja dúfam, že to divák nejako ocení,“ doplnila svoju hereckú partnerku Polnišová.