Studenková, Müllerová či Mórová! Pozrite si tváre Plesu v opere za 18 rokov

Pravda.sk | 19.12.2017 15:15
Už 18. ročník Plesu v opere sa uskutoční počas druhej januárovej nedele blížiaceho sa roka 2018. Jeho moderátorkou bude herečka Božidara Turzonovová.
Prvé moderovanie Plesu v opere pre Zdenu... Foto: ORANGE
2005 Zdena Studenková Prvé moderovanie Plesu v opere pre Zdenu Studenkovú sa konalo v roku 2005.

Pre niekoho možno prekvapivá správa, sama Turzonovová sa však vyjadrila nadšene a na svoju úlohu sa teší. Dôvodom je aj fakt, že najbližší Ples v opere, ktorého výťažok bude opäť použitý na dobročinné účely, má byť pripomienkou a oslavou stého výročia založenia Československa.

„Úprimne, ponuku moderovať dobročinný Ples v opere som akceptovala veľmi rada, predovšetkým preto, že som vlastenecká k nášmu Slovenskému národnému divadlu. Práve pri príležitosti stého výročia vzniku Československa si môžeme pripomenúť významnú úlohu SND, ktoré vtedy vznikalo,“ uviedla pre médiá Božidara Turzonovová.

Vôbec prvý ročník Plesu v opere, v roku 2001,...
Druhý ročník Plesu v opere, v roku 2002,...
+19Moderátorka Emma Tekelyová sprevádzala Plesom v...

V histórii podujatia sa stane vôbec najstaršou moderátorkou, keďže táto nestarnúca dáma oslávila v máji už 75. narodeniny. Turzonovová nie je jedinou herečkou, ktorá túto čestnú rolu prijala. V minulosti hostí na plesovom podujatí sprevádzala napríklad aj Kamila Magálová (2006), Diana Mórová (2008) či Monika Hilmerová (2015) a naposledy Zuzana Mauréry. Herečka Zdena Studenková dokonca akciu moderovala dvakrát – najprv v roku 2005 a následne o päť rokov neskôr.

Herečka Zuzana Mauréry bola moderátorkou Plesu... Foto: ORANGE
Herečka Zuzana Mauréry bola moderátorkou Plesu v opere v roku 2017. Herečka Zuzana Mauréry bola moderátorkou Plesu v opere v roku 2017.

História podujatia sa začala písať v roku 2001 a vtedy si moderátorské žezlo odskúšala ako prvá Alena Heribanová. Jej kolegyňa Soňa Müllerová mala túto možnosť hneď dvakrát – v rokoch 2002 a 2004. Najmladšou moderátorkou bola doposiaľ Lucia Barmošová – v čase moderovania Plesu mala 31 rokov.

Moderátorka Soňa Müllerová na Plese v opere v... Foto: ORANGE
2004 Soňa Müllerová Moderátorka Soňa Müllerová na Plese v opere v roku 2004. Bola to pre ňu druhá moderátorská príležitosť na tomto podujatí.

Čo sa týka rób moderátoriek, pracovali na nich najmä domáci dizajnéri. V zozname nechýba Boris Hanečka, Marcel Holubec, Fero Mikloško či Jana Gavalcová, Jana Kuzmová alebo Hana Převrátilová a Veronika Hložníková. Šaty pre Božidaru Turzonovovú vznikajú v salóne Jany Pištejovej.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ