Posledný člen Bee Gees dostal rytiersky titul, do paláca vzal celú rodinu

SITA | 27.06.2018 16:20
Britský hudobník Barry Gibb, posledný žijúci člen skupiny Bee Gees, si od princa Charlesa prevzal rytiersky titul.
Spevák a skladateľ Barry Gibb dostal rytiersky... Foto: SITA/AP, Dominic Lipinski
Spevák a skladateľ Barry Gibb dostal rytiersky titul od britského princa Charlesa. Spevák a skladateľ Barry Gibb dostal rytiersky titul od britského princa Charlesa.

Rodák z mesta Douglas na Ostrove Man si prevzal čestné ocenenie, vďaka ktorému má právo používať oslovenie Sir, počas slávnosti v Buckinghamskom paláci.

Sedemdesiatje­denročného umelca sprevádzali manželka Linda a deti Michael, Alexandra a Ashley. Gibb si titul vyslúžil za prínos hudbe a charite.

Hudobník si počas slávnosti spomenul na svojich zosnulých bratov Robina a Mauricea, s ktorými založil spomínanú skupinu Bee Gees.

zväčšiť Spevák a skladateľ Barry Gibb (v strede) s... Foto: Reuters, Steve Parsons
Barry Gibb Spevák a skladateľ Barry Gibb (v strede) s manželkou Lindou (druhá sprava) a ich deťmi - zľava: Michael, Alexandra a Ashley v Buckinghamskom paláci.

„Ak by nebolo mojich bratov, nebol by som tu. Ak by som strávil celý život písaním piesní osamote, mohlo to znamenať úplne niečo iné. Dúfam a modlím sa, že vedia, čo sa stalo,“ vyjadril sa Gibb, pre ktorého bolo pasovanie za rytiera „trochu neskutočným“ zážitkom. „Je to vysoké ocenenie, ktoré vám môže dať vaša kultúra, a to je niečo, na čo som nesmierne pyšný,“ dodal.