Dakota Johnson ohúrila svojou krásou! Kozmonautka Close bodovala

ČTK, Pravda | 24.02.2019 12:29
Cenu za najlepšiu snímku na odovzdávaní cien pre nezávislé filmy Film Independent Spirit Awards získal If Beale Street Could Talk (Keby Bealova ulica mohla hovoriť).
Herečka Regina King prišla v šatách Valentino. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Regina King prišla v šatách Valentino. Herečka Regina King prišla v šatách Valentino.

Režisér filmu Barry Jenkins si tak deň pred odovzdávaním amerických filmových cien Oscar odniesol cenu pre najlepšieho režiséra a herečka Regina King zase sošku za najlepší výkon vo vedľajšej úlohe.

Cenu pre najlepšieho herca získal Ethan Hawke za rolu vo filme Zúfalstvo a nádeje. Najlepšou herečkou je Glenn Close, ktorá cenu dostala za svoj výkon vo filme Žena. Close je považovaná aj za favoritku tohtoročných Oscarov.

Herečka Gemma Chan v kreácii Miu Miu.
Pes menom Sir Pippin of Beanfield a herečka...
+8Herečka Tilda Swinton v kombinácii od Haidera...

Najlepším zahraničným filmom sa stala čiernobiela dráma Roma mexického režiséra Alfonsa Cuaróna. Film rozpráva príbeh stredostavovskej rodiny z rovnomennej štvrti mexickej metropoly a odohráva sa v 70. rokoch minulého storočia. Snímka má tiež tento rok najviac nominácií na cenu Oscar.

Koberec, v tomto prípade modrý a nie červený, na cenách Film Independent Spirit Awards, je však tiež zaujímavým spestrením hviezdneho štýlu a módy, na ktorú sa s napätím čaká v oscarový večer. Tento rok sa medzi hviezdami, ktoré prišli na nezávislé filmové ceny, blysla napríklad Dakota Johnson. Herečka známa zo série Päťdesiat odtieňov, ktorá bojovala o pozornosť s filmom Suspiria, vyzerala veľmi sexy a pôvabne. Vďaka za to patrila aj voľbe topu a nohavíc Gucci.

Herečka Dakota Johnson prišla na vyhlásenie... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Dakota Johnson prišla na vyhlásenie Film Independent Spirit Awards v kreácii Gucci. Herečka Dakota Johnson prišla na vyhlásenie Film Independent Spirit Awards v kreácii Gucci.

Medzi herečkami bola neprehliadnuteľná aj Gemma Chen, v dlhej trblietavej kreácii Miu Miu. Herečku Tildu Swintonovú obliekol dizajnér Haider Ackermann a Chloe Moretz (obe si zahrali v Suspirii) v šatách Loewe.

Aj ocenené King a Close zaujali na prvý pohľad. Kým černošská hviezda víťazného filmu stavila na krátke šaty Valentino v áčkovom strihu a odhalila nohy, ocenená Close si vybrala kostým Sies Marjan. Ten zaujal najmä materiálom, vyzeral trošičko ako kozmonautický oblek. 71-ročná Close však v ňom pôsobila veľmi sebavedome a spokojne.

zväčšiť Pes menom Sir Pippin of Beanfield a herečka... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Pes menom Sir Pippin of Beanfield a herečka Glenn Close, ktorá si odnášala cenu v hlavnej hereckej kategórii. Prišla v kostýme Sies Marjan. Pes menom Sir Pippin of Beanfield a herečka Glenn Close, ktorá si odnášala cenu v hlavnej hereckej kategórii. Prišla v kostýme Sies Marjan.

Spirit Awards udeľuje americká organizácia podporujúca nezávislú filmovú tvorbu Film Independent. Náklady nominovaných filmov nesmú presiahnuť 20 miliónov dolárov. Ďalšou podmienkou nominácie je jedinečná vízia, originálny a provokatívny námet a tiež to, aby diela boli natočené mimo veľkých hollywoodskych štúdií, aj keď môžu vzniknúť v ich špecializovaných divíziách. Aspoň týždeň musí zábery bežať v kinách alebo musia mať za sebou účasť na prestížnych filmových festivaloch. Stopáž filmov musí byť najmenej 70 minút.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ